• Представяне на бойни знамена и униформи под надслов „За честта и славата”, посветено на 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в гарнизон Благоевград

  • Събития по повод 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в гарнизон Асеновград

  • Механизираният батальон в Шумен, от състава на Сухопътните войски отбеляза 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия с поредица събития

   
   
НОВИНИ
 
След кратко преустановяване на действията на Специализираната тактическа група поради нов инцидент на 14 април в производствената част на завода, вчера, 15 април, военнослужещите продължиха да прочистват пътища в административния, производствения и складовия райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово. Прочистени бяха пътища с дължина 7000 м. и площ от 35 дка.
Днес, 16 април, след съгласуване с представители на администрацията на ВМЗ, охранителните и процесуално - разследващите органи, ще продължи разузнаването и повърхностното прочистване на пътищата в района на ВМЗ, с цел осигуряване безопасността на разследващите органи. Военнослужещите поддържат и постоянна готовност за действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване ... още
На 15 април 2015 г. в Хоенфелс, Германия, ще се проведе Ден на високопоставени гости на учението „Saber Junction 2015”,  По официална покана от Командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал–лейтенант Фредерик Ходжис на него ще присъства началникът на щаба на Сухопътните войски на Българската армия бригаден генерал Пламен Атанасов.
Учението „Saber Junction 2015” се провежда от 5 до 27 април 2015 година. То е комбинирано командно-щабно и полево учение.
Сухопътните войски на Българската армия участват с щабен елемент, механизирана рота, инженерен взвод, формирование за специални операции и медицински екип – общо над  170 души.
По време на Деня на високопоставени гости ще се наблюдава съвместната подготовка на ... още
Два от отборите на Сухопътните войски заеха първо и трето място в комплексното класиране на проведеното Държавно военно лично и отборно първенство по лека атлетика на общински спортен комплекс „Хаджи Димитър” в Сливен.
От участвалите общо 21 отбора, в комплексното класиране на първо първо място е отборът на ВСК „Тракиец-2 ЛПБР” – Стара Загора, на второ –  ВУСК „Васил Левски””, на трето – ВСК „Стрямци-61”-Карлово.
В отборното класиране при мъжете на първо място е ВУСК „Васил Левски”, на второ – „Тракиец-2 ЛПБР” – Стара Загора, на трето – „Стрямци-61”-Карлово.
В отборното класиране при жените първо място зае „Тракиец-2 ЛПБР”, ... още
Ученията, които правим на съвместните съоръжения в Ново село, са планирани от години и ни помагат да поддържаме нашата армия в добра бойна готовност. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев по време на VIP ден в Ново село, посветен на съвместната подготовка Black Sea Rotational Force - Platinum Lion 15.2. Днес в учението бяха направени демонстрации с участието на силите, средства и формирования от Морската пехота на САЩ, въоръжените сили на България и Румъния. Гости на VIP деня бяха депутатите от парламентарната комисия по отбрана, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Димитър ... още
Механизираните роти от военно формирование 52590 – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада,  ще участват в съвместна подготовка ”STEADFAST LEV”, която ще се проведе с американски и британски военнослужещи на Учебен полигон „Ново село”, за времето от 14.04. до 30.04.2015 г.
Предстоящата съвместна подготовка ще се осъществи в рамките на етап „Подготовка на взвода”. Тя е част от подготовката на 42 механизиран батальон в предстоящото сертифициране на формированието като част от състава на 6-та батальонна бойна група.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени