• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
По повод на тържественото честване на 130-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, днес 18.11.2015 г., Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините. „Възползвам се от повода в навечерието на нашия празник да изразя моето уважение към всички Вас за всичко направено от Вас през годините за развитието, укрепването и усъвършенстването на Сухопътните войски”, каза в своето слово генерал-майор Андрей Боцев.
От името на присъстващите приветствие произнесе генерал-лейтенант Люцкан Люцканов-командващ на Сухопътните войски в периода 01.08.1991 г. – 12.05.1993 г. „Ние подкрепяме всички идеи и инициативи на ... още
На 17 и 18 ноември  2015 г. във военните формирования на Сухопътните войски бяха проведени Дни на отворените врати по случай празника на Сухопътните войски – 19 ноември.
В Алпийския батальон в Смолян бяха показани въоръжение и техника, както и проведени специализирани занятия с учениците от средните училища.
 Военните формирования 34200 и 54060-Шумен  проведоха занятия с учениците от средните училища в община Шумен на тема „ Въоръжение и техника в Българската армия”. Особен интерес предизвика зенитният комплекс ПЗРК „Стрела”, индивидуалните средства за химическа защита и противотанковите средства на батальона /ПТУР и СПГ/.
В Центъра за подготовка на специалисти бяха проведени учебни часове с ученици от средните училища в ... още
Днес, 16.11.2015 г., в Центъра за подготовка на специалисти с командир полковник Любомир Вачев, бяха проведени първите за тази седмица учебни часове с ученици от средните училища в Сливен, които преминават задължителна подготовка за усвояване на знания и умения, необходими при кризи от военен характер, както и за мисиите и задачите на Въоръжените сили.
Занятията ще продължат през следващите дни и ще бъдат под знака на празника на Сухопътните войски – 19 ноември и 130 години от българските победни битки в Сръбско-българската война от 1885 г.
Подготовката се организира съвместно с Военно окръжие-Сливен, а лектори са офицерите от ЦПС.
 
Четвъртата фолклориада, посветена на 19-ти Ноември - Ден на Сухопътни войски, се проведе на 14-ти ноември от 10.00 ч. в Амфитеатъра на град Смолян. В нея участваха 20 състава от цялата страна с над 400 участника.
Фолклориадата беше открита от командира на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров. Участваха самодейни състави от Добрич, Банкя, Кюстендил, Пловдив, Рудозем, Септември, Чепеларе, Стара Загора, Борино, Пазарджик, Крумовград, Смолян и други,  които пропътуваха стотици километри за да се включат в проявата. На всички участници бяха връчени специални грамоти от командира на военното формирование.
На 17-ти ноември  от 09.00 до 16.00 ч. ще се проведе ,,Ден на отворени врати" в Алпийския батальон. Ще бъдат показани въоръжение и техника, ... още
След отправено искане от областния управител на град Смолян Недялко Славов вчера, 12.11. 2015 г., 101-ви Алпийски батальон Смолян от състава на 68-ма бригада „Специални сили” се включи с 37 военнослужещи и 4 броя техника за локализиране и гасене на пожара, избухнал между Смолянският квартал Райково и село Хасовица.
Пожарът е локализиран и са оставени дежурни наблюдатели, а днес, 13.11, в погасяване на пожара ще се включат 30 военнослужещи с 3 броя техника.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени