• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Смядово

  • ПЪРВА КВАЛИФИКАЦИОННА СРЕЩА МЕЖДУ ОТБОРИТЕ НА ВСК „СТРЯМЦИ - 61” – КАРЛОВО И ВСК „АЛПИНИСТ” - СМОЛЯН

  • Победа за отбора по футбол на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в тържественото отбелязване на 139-та годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета и в тържествата по повод 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
 
Програма на тържествата
 
1 юни 2015 г._(понеделник)
21.00 ч., гр. Калофер – тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от военно формирование 34 750 - Карлово 21.00 ч., гр. Кърджали - тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково и военния духов оркестър на  2-ра механизирана бригада – Стара Загора; 20.30ч., гр. Хасково  - тържествена проверка (заря) с ... още
Представителни подразделения от военно формирование 22790-Горна Оряховица и военният духов оркестър на Националния военен университет „Васил Левски” - Велико Търново участваха  на  28 май 2015 г. от 21.00 часа на площад „Георги Измирлиев” в гр. Горна Оряховица в тържествена проверка (заря), посветена на героите от славната априлска епопея и 139-та годишнина от обесването на Георги Измирлиев.
 
В честването участваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров, народни представители, представители на местната власт, граждани и гости на града.
Национална сертификация на петата българска механизирана рота от състава на Многонационалната бойна група на Европейския съюз  HELBROC се проведе в периода 26-28 май 2015 г. в гарнизонен учебен център Добрич.
В заключителния период на сертификация се проведе тактико-специално учение на тема „Действия на механизирана рота в зоната за отговорност в операция по разделяне на враждуващи групировки”. Полковник Тони Трифонов, заместник-командир на многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC, той и национален командир на българския военен контингент разясни, че се изпълняват задачи на наблюдателен и контролен пост – наблюдение, докладване, патрулиране, ескортиране на ВИП лице в зоната за отговорност, контрол на тълпата и борба с масовите безредици, ... още
Военнослужещи от 28-ия контингент, участвали в международната мисия „Решителна подкрепа“ в Афганистан, бяха посрещнати на централния площад „Свобода“ в Смолян с тържествена церемония днес, 28 май. Присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, кметът на Община Смолян Николай Мелемов, представители на Областна управа Смолян и на местната общественост.
Министърът на отбраната Николай Ненчев награди военнослужещи от 28-ия контингент и ги поздрави с успешно изпълнената мисия. „Благодаря Ви и се радвам, че Ви посрещаме днес, в този красив край на България. Помня деня, в който ви изпратихме, в проливен дъжд в Карлово. Днес съм убеден, че всеки един от Вас заслужава награда за проявения ... още
По повод 1 юни – Международния ден на детето, във военните формирования на Сухопътните войски ще се проведе „Ден на отворени врати”.
По време на „Деня на отворените врати” са планирани покази на образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, разглеждане на учебно-материалната база, присъствие на демонстрации, посещения на войскови музеи и други форми на работа с децата и учащата се младеж, които издигат престижа на Сухопътните войски и Българската армия.
На организираните във формированията мероприятия ще присъстват деца и ученици.
В гарнизон Стара Загора събитието ще се проведе на 29.05. от 10.00 часа в района на военно формирование 48430 – Стара Загора.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени