• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
На 09.03.2016 г., съгласно „Програмата за подготовка за участие на военните формирования от Сухопътните войски по поддръжка на органите на МВР за охрана на държавната граница на Република България с Република Гърция”, на строевия плац на военно формирование 26400 – Благоевград се проведе тактико-специална подготовка на личния състав на формированието от представители на Национална служба „Жандармерия”. Темата на проведеното занятие беше: „Борба с масови безредици и контрол над тълпа”. Личният състав на формированието бе  обучаван по редица учебни въпроси, като безредици с цивилни,  тактически строеве за контрол на тълпата с цел възстановяване на обществения ред и др.
По време на занятието представителите на Национална служба ... още
През тази седмица Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС), с командир полковник Любомир Вачев, организира и проведе турнир по стрелба с пистолет „Макаров” по случай Международния ден на жената. За наградите на командира на центъра се състезаваха отборно и индивидуално представителки на ЦПС (пет отбора), Областната дирекция на МВР и Регионалната служба „Военна полиция”.
В комплексното класиране на първо място е отборът на военно формирование 22220 – Сливен, на второ – военно формирование 26260 – Сливен, на трето – Регионална служба „Военна полиция”.
В индивидуалното класиране първото място с точния си мерник завоюва инспектор Иванка Милкова от ОД на МВР – Сливен, второто – сержант Елизабет Факирова от ... още
Книгата на Красимир Узунов „Каймакъ-Чаланъ” тържествено беше представена на 07.03.2016 г. в Сливен в зала "Галерия" на комплекс "Национал Палас". Срещата, в която участва и рецензента на книгата проф. Пламен Павлов откри кметът Стефан Радев.
На събитието, свързано с едно от паметните имена в българската военна история,  присъстваха командирът на военно формирование 22220 – Сливен полковник Любомир Вачев, заместник-командирът на формированието подполковник Данчо Николов и над 100 военнослужещи.
Повече от хиляда бойци и командири от 11 Сливенски пехотен полк са дали живота си в битката на „Каймакъ-Чаланъ” в Първата световна война (1914-1918), а завърналите се от тази битка завинаги я запазват в съзнанието си.
На ... още
Със състезание по стрелба с ОП „Макаров”, демонстративна стрелба с автомат Калашников – АК-47 и с куполна картечница ПКТ - 7,62мм на 07.03.2016 г. на учебен полигон „Победа” - Ямбол започнаха честванията по повод празника на Ракетните войски и Артилерията. На мероприятието присъстваха представители на местната власт и на бизнеса от региона, военнослужещи от военно формирование 26030 – авиобаза „Безмер” и регионална служба „Военна Полиция”.
От проведеното състезание по стрелба с ОП „Макаров” класирането е следното:
Индивидуално
1во място – подп. Митко Митев – регионална служба „Военна Полиция”; 2ро място – майор Мариян Марков – в.ф. 26030; 3то ... още
Съвместен семинар на тема „Запознаване с концепцията, процедурите, подготовката и провеждането на сертификации и оценка на бойните способности на сухопътни формирования и щабове от въоръжените сили на САЩ” започна вчера, 8 март, в Министерството на отбраната. Той беше открит от началника на отдел „Бойна подготовка” в командването на Сухопътните войски – полковник Маргарит Михайлов.
Тридневният форум е  организиран от дирекция „Операции и подготовка” – МО, съвместно с офиса за отбранително сътрудничество към посолството на САЩ в Република България. От българска страна в него участват офицери от дирекция „Операции и подготовка”, СКС, КСВ и Инспекторат на МО, а от страна на САЩ - офицери от Съвместния многонационален ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени