• Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в честване на 187 години от раждането на Апостола на свободата

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха във военни ритуали по случай 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

  • Продължава участието на военнослужещи от 61- ва Стрямска механизирана бригада в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Курсантите проведоха своя войскови стаж в състава на 31мб с командир подполковник Светослав Годинов за времето от 17.05. до 28.05.2021г. и взеха участие в полевата подготовка на тактическото учение с бойна стрелба „Ответен удар 21“, като заместник – командири на взводове в механизирани и разузнавателни формирования.
Вчера, 30 май, военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Мартин Маргитин, извършиха разузнаване на 120 мм осколочно фугасен снаряд с отчупен взривател,  открит в частен имот в гр. Сливница.
При спазване на мерките за безопасност днес, 31 май, боеприпасът беше унищожен на учебен център „Сливница“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на заместник-главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
По традиция на 1 юни – Деня на детето, военните формирования в Ст. Загора, Благоевград, Плевен, Смолян,  Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички желаещи. Военнослужещите ше запознаят децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират своите умения. Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи.
На посещение в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е от 25 до 27 май бяха трима военнослужещи от американския екип  773–rd Civil Support Team.
Целта на посещението беше запознаване, обсъждане и дискутиране на използваните техники, тактики и процедури в областта на ЯХБЗ и Е.
Срещата започна с брифинг на изпълняващия длъжността командир на формированието майор Наталия Иванова относно функциите и задачите на формированието, както и специфичните задачи, които изпълняват специалистите в областта на пробовземането от почви, вода, продоволствие и различни повърхности, както и по ядрено, радиационно, химическо и биологическо разузнаване и обеззаразяване.
Брифинг изнесе и подполковник Мари Дюрам – командир на тима.
През първия ден бяха демонстрирани способности на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени