• Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в честване на 187 години от раждането на Апостола на свободата

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха във военни ритуали по случай 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

  • Продължава участието на военнослужещи от 61- ва Стрямска механизирана бригада в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Тактическото учение с бойни стрелби „Strike Back 21“ беше открито с официална церемония днес, 26 май, на учебен полигон „Корен“.   Военнослужещите от страните-участнички България, Гърция и Румъния бяха приветствани от бригаден генерал Стоян Шопов, командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който е и офицер провеждащ учението.

„По време на тактическото учение „Strike Back 21“ общите ни усилия ще бъдат насочени към развитие на уменията на военнослужещите от българската и съюзническите армии за съвместно изпълнение на задачи, както и за повишаване на оперативната съвместимост на щаба на батальона и командирите при планиране и управление на многонационални формирования“, каза в обръщението си към участниците ... още
Танковата рота от 61-ви танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти, участваща в учението ”Balkan Sentinel 21” провежда                       тактическо занятие на тема „Танковата рота в настъпление от движение“.
Под ръководството на заместник-командира на батальона, майор Веселин Василев, беше тренирано заемане на очаквателен район, изнасяне и заемане на огневи рубеж и подготовка за провеждане на стрелба с право мерене със смяна на огневите позиции, т.нар. „танкова рулетка“. 
Ротата участва в учението с 10 танка Т-72, като основните цели са да се повишат уменията на командира на ротата и командирите на взводове по ... още
Механизираната рота от 3-ти механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада продължава провеждането на тактическото учение на тема: „Механизираната рота в настъпление“  на учебен полигон „Ново село”.
 През втория ден от занятието бяха отработени практически действия по изнасяне на ротата, развръщане към рубежа за атака и водене на бойни действия за овладяване на предните позиции на противника. Занятието завърши с отразяване контраатаката на противника и развитие на настъплението в дълбочина на противниковата отбрана.

 
Вчера, 24 май, военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Мартин Маргитин, извършиха разузнаване на 76 мм корозирал артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в с. Дивотино, община Перник.
При спазване на мерките за безопасност, днес, 25 май, боеприпасът беше унищожен на учебен център „Сливница“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на заместник-главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени