• Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 61-ва Стрямска механизирана бригада е носител на наградата на комитет „Васил Левски”

  • Карлово отбелязва 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
От 06 до 08 април се проведе сертификационно учение „Специализирана защита 21“ за оценка на бойните способности на взвода за ЯХБР (ядрено, химическо и биологическо разузнаване)  от състава на 38 батальон за ЯХБЗ и Е, деклариран за участие в Усилените сили за отговор на НАТО.
Взводът за ЯХБР, деклариран за участие в Усилените сили за отговор на НАТО,  получи оценка „Боеготов“. Подготовката и провеждането на учението беше организирано и реализирано от ВрИД командира на 38 батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево майор Наталия Иванова.
Днес, 1 април, командирът на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-ти инжетерен полк, подполковник Петко Петков приветства личния състав по повод празника и изказа своята благодарност за положения труд и добре изпълнените задачи. Той пожела на всички здраве, нестихваща енергия и оптимизъм, спорна и успешна професионална дейност и призова своите подчинени да бъдат силни и да обичат отечеството си.
Бяха прочетени получените поздравителни адреси и заповед за награждаване на военнослужещи за проявени отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.
По традиция личният състав от Бригадното командване - Благоевград чрез залесяване на войсковия район се включва ежегодно в инициативите, посветени на „Седмицата на гората“.
Тази година, с огромно желание и грижа към природата, военнослужещите залесиха войсковия район с рекордния брой от 120 фиданки от червен дъб, махония, източна туя и бреза, осигурени безвъзмездно от Югозападното държавно предприятие.
Личен пример за отговорно отношение към природата даде командирът на Бригадното командване полковник Митко Балтов, който посади първата фиданка -  бреза.

 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени