• Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на Бригадното командване, с ръководител капитан Петър Петров, днес, 9 февруари, извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на пет броя неуправляеми реактивни снаряда, открити в частен имот в село Гъмзово, област Видин.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал- майор Михаил Попов.

 
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при наводнения от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, пети ден оказва помощ на населението на бургаското село Димчево, при наводнението от придошлата река Факийска.
11 военнослужещи, с ръководител на специализирания екип капитан Димитър Димитров, с три единици техника и три моторни помпи отводняват площите в района на помпената станция край селището. Моторните помпи работят непрекъснато, създадена е организация за тяхната 24-часова работа.
Специализираното формирование е задействано на 04 февруари на основание искане на областния управител на Бургас и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На 7 февруари военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия /ФОППБ/ от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, под ръководството на капитан Стоян Атанасов, разузна и транспортира за съхранение на безопасно място невзривена противоградна ракета,  открита в полето на около 50 метра южно от крайните населени къщи на  квартал „Прослав” в гр. Пловдив.
Днес, 8 февруари, при стриктно спазване на мерките за безопасност, откритият боеприпас беше унищожен на  учебен полигон „Червен”.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал - майор ... още
Днес, 4 февруари, в град Благоевград, военнослужещи от Бригадното командване и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски  участваха в ритуал по полагане на венци и цветя по повод честването на 149-та годишнина от рождението на Гоце Делчев.
Командирът на Бригадното командване полковник Митко Балтов поздрави военнослужещите по случай годишнината от рождението на бележития български революционер. След рецитал на ученици от града бяха положени венци пред паметника на героя от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов,  областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, кмета на община Благоевград инж. Румен Томов, командира на Бригадно командване полковник Митко Балтов, от държавни и общински институции.
През седмицата  в Център за подготовка на специалисти се провежда полева разузнавателна подготовка на разузнавателен взвод, с командир капитан Владимир Делчев, от 61 танков батальон на ЦПС с участие на отделения от разузнавателен взвод от втори батальон на пети кавалерийски полк от САЩ, водени от сержант първи клас Браян Мефорд. От 2 до 5 февруари българските и американските военнослужещи са сформирани в смесени екипи и тренират по темите ориентиране и изучаването на местността по карта, маскировка, наблюдателен пост, дозор, засада, поиск, водене на разузнаване, оцеляване. Съвместната подготовка е под организацията и ръководството на подполковник Евтим Максимов, командир на 61 танков батальон, който е в състава на Център за подготовка на специалисти с командир полковник Любомир ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени