• Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Днес, 15 януари, във 2-ра механизирана бригада се проведе анализ на подготовката на формированието през 2020 година, на който присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов. В своя доклад командирът на бригадата бригаден генерал Стоян Шопов представи най-важните направления в дейността през 2020 г. съгласно нейната мисия и се спря на бойната готовност, бойната подготовка и изпълнените задачи от  формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ). Той обърна внимание и на положените усилия за запазване здравето на военнослужещите и взетите мерки за недопускане разпространението на Covid-19.  
Бригаден генерал Стоян Шопов благодари на личния състав за положените усилия и постигнатите резултати и насочи ... още
На 13 и 14 януари годишни анализи се проведоха в Единния център за начална подготовка – Плевен, Бригадното командване – Благоевград и Центъра за подготовка на специалисти - Сливен. В Плевен и Благоевград на тях присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.  
Командирите на ЕЦНП полковник Марин Господинов и на БрК полковник Митко Балтов се спряха подробно на всички направления, по които е работено през годината, като полковник Балтов обобщи, че „извънредната епидемична обстановка е предизвикателство, което е атестат за командирите и техните подчинени да проверят своите възможности и да докажат на дело, че са подготвени да се справят с предизвикателствата на динамично променящата се заобикаляща ни среда“. С добро ... още
На 12 януари в 61-ва механизирана бригада – Карлово се проведе Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2020 г. В него участваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главните сержанти на формированията от състава на бригадата.
В своето експозе бригаден генерал Дешков анализира задачите и мероприятията, изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, изпълнявани през 2020 година. Той отбеляза, че някои мероприятия имат слабости, които могат да бъдат ... още
Днес, 12 януари, в района на военно формирование 24620 – Свобода се проведе тържествено честване на Деня на военното разузнаване и празник на батальона.
     Честването започна със слово на командира подполковник Минчо Минев, който приветства личния състав на формированието, като изказа своето уважение и признателност за труда, високата дисциплина, отговорното отношение при изпълнение на  възложените задачи и за постигнатите отлични резултати. Бяха прочетени получените поздравителни адреси от командира на СВ генерал-майор Михаил Попов и началника на щаба бригаден генерал Николай Караиванов.
По повод празника със заповеди на командира на Сухопътните войски и командира на батальона за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си ... още
Днес, 11 януари, във военните формирования на Сухопътните войски беше открита учебната 2021 година. Мероприятията започнаха с посрещане на бойните знамена и приемане на строя от командирите, които благодариха за всеотдайността и отличното справяне със задачите и пожелаха ефективна, ползотворна и носеща професионална удовлетвореност 2021 година.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени