• Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 91-ви  инженерен батальон за обща поддържка от състава на 55 инженерен полк - Белене  беше задействано вчера, 3 януари, с цел разузнаване на метален предмет с цилиндрична форма, открит към 13,30 ч.  в Индустриалната зона на Асеновград, обл. Пловдив. При направения оглед специализираният екип с ръководител капитан Иван Тричков установи, че това е корозирала 50-килограмова авиобомба, без взривател.
Боеприпасът беше транспортиран и унищожен днес, 4 януари, на учебен полигон „Червен“ при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на заместник-командира на Сухопътните ... още
Днес, 23 декември, в Плевен беше проведена панихида в памет на военнослужещите от 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали в мисията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак.
Църковният ритуал започна в 11:00 часа пред паметната плоча в Плевен. Кратко слово в памет на загиналите военнослужещи произнесе полковник Марин Господинов – командир на Единен център за начална подготовка.
„Хората, които рискуват живота си не само като защитават териториалната цялост и границите на страната си, но и като служат далеч зад граница, заслужават уважение и признателност“ - подчерта в словото си полковник Марин Господинов.
Плевенският митрополит Игнатий отслужи молебен в памет на  офицерски кандидат Иван Христов Инджов, офицерски ... още
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ,
ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,

Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име най-сърдечни поздрави по случай настъпващите
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!
Рождество Христово и посрещането на Нова година носят много топлина в домовете ни, неподправена радост, любов и надежди.
Благодаря ви за проявените през годината висок професионализъм, всеотдайност и отговорност при изпълнението на ежедневните служебни задължения. Убеден съм, че ще продължавате да изпълнявате своите задачи все така коректно, с чест и достойнство.
Приемете моите най-светли пожелания за здраве, много слънце и вдъхновение през Новата година. Нека в дните й да ви съпътстват крепко здраве и много ... още
Специализиран екип от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, разузна, транспортира и унищожи, днес, 8 декември, невзривен боеприпас, открит в района на гориста местност в землището на село Златари, област Ямбол.
Екипът извърши оглед и установи, че това е силно корозирала предна част на авиоснаряд с взривно вещество.
Военнослужещите с ръководител капитан Димитър Дренски, изпълниха успешно задачата в помощ на населението като транспортираха и унищожиха боеприпаса при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Специализираният екип действа на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски
още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени