• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
От 5 до 16 октомври на учебен полигон Корен се провежда  полево лагерно обучение на артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски.
В него участват близо 400 военнослужещи с до 90 броя бойна, специална и спомагателна техника от военните формирования в Асеновград, Смолян, Благоевград, Враца, Пловдив и Мусачево. Началник на лагерния сбор е заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк-Асеновград подполковник Красимир Ташев, а контролът се осъществява от група от командването на Сухопътните войски под ръководството на полковник Петър Кръстанов.
По време на подготовката е планирано да се проведат бойни стрелби с артилерийските дивизиони от 4-ти ап,  със самоходните минохвъргачни батареи и противотанковите взводове на Бригадното командване - Благоевград, ... още
Честването на  28-ата годишнина от основаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада започна с демонстрационни стрелби на 30 септември на учебен център „Тюлбе” и на 1 октомври на УЦ „Анево”. В съревнованието взеха участие представители на държавните и местните институции от общините Карлово и Казанлък, военно-патриотични сдружения и съюзи, финансови и банкови институции и регионални медии.
Всички присъстващи имаха възможност да проверят стрелковите си умения и да се запознаят с огневата мощ на различни видове стрелково оръжие, намиращо се на въоръжение в бригадата.
 

 
Тактическото учение с бойни стрелби „ОТВЕТЕН УДАР - 20” беше открито с официална церемония на 27 септември на учебен полигон „Корен“.
Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, който е офицер, провеждащ учението, прие строя и приветства всички участници.
На церемонията по откриването присъстваха полковник Георги Малинов – началник на сектор в командването на Сухопътните войски, заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада полковник Недялко Ников, който е и директор на учението, офицери от щаба на бригадата и командири на участващи в учението военни формирования от състава на Сухопътните войски.
В словото си бригаден генерал Стоян Шопов изтъкна важността на взаимодействието и координацията, както между ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени