• Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
На 7 декември 2020 г. специализиран екип от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 42 механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси.
Формированието беше задействано с цел разузнаване на два невзривени боеприпаса и взривател за снаряд, открити в района на хижа „Люляк” в местността „Мараш”, община Стралджа. При направения оглед военнослужещите, с ръководител на екипа капитан Димитър Дренски, са установили, че това са изстрел ПГ–9 и ПГ–7 и взривател за осколочно-фугасен снаряд. При спазване на мерките за безопасност боеприпасите бяха унищожени.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане ... още
Днес, 4 декември, военнослужещите от Единния център за начална подготовка - Плевен тържествено отбелязаха 73 години от създаването  на формированието.
Празникът започна на ритуалния плац във войсковия район с приемане на строя от командира на Центъра полковник Марин Господинов, който поздрави военнослужещите и изказа своята признателност за волята и отдадеността, с която преодоляват трудностите при изпълнение на ежедневните задачи. Той благодари на личния състав за полаганите усилия и им пожела успех в бъдещата работа, като припомни, че от военното формирование са израснали много високоподготвени командири, а сега в него служат едни от най-добрите офицери, сержанти и войници. ”Вие наистина сте достойни наследници и продължители на най-добрите военни традиции на вашите ... още
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен бе задействано на 2 декември 2020 г. с цел разузнаване на невзривен 76,2 мм боеприпас без маркировка, с взривател, силно корозирал. Боеприпасът е бил открит в жилищния квартал „Даме Груев“ – гр. Сливен при извършване на изкопни дейности.
Специализираният екип, в състав от четирима военнослужещи с един брой техника, действа под ръководството на капитан Гавраил Гандев. Боеприпасът е транспортиран до огневи комплекс „Батмиш“ и унищожен при спазване на всички необходими мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните ... още
Днес, 01 декември 2020 г., в 10,00 часа, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 31-ви механизиран батальон - Хасково от  2-ра механизирана бригада в състав от 4 военнослужещи и 1 бр. техника, с ръководител капитан Димитър Чернев,  бе задействано с цел разузнаване на невзривен боеприпас М39 немска противопехотна осколочна граната, силно корозирала, с навит взривател и шплент, без маркировка. Боеприпасът беше открит в землището на гр. Свиленград, по поречието на р. Левченска, като унищожаването му се извърши на място при спазване на всички необходими мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 27 ноември, в Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници. 
В словото си командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на родината ни.
Редник 1-ви ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени