• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Аташето по отбраната на САЩ в България полковник Шанън Джонсън посети 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътни войски днес, 09 септември. Той дари на полка алпийско оборудване, което ще подпомогне военнослужещите в професионалното изпълнение на задълженията им. Полковник Джонсън наблюдава част от уменията на смолянските алпийци, които включваха показ на техники и способи, спускане по способа „рапел” и тактически действия на военнослужещи от 3-а алпийска рота на 101-ви алпийски полк с ръководител капитан Анастас Караиванов.

 
Днес, 9 септември, военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на военно формирование 34200 – Шумен, с ръководител капитан Свилен Йосифов, разузнаха и обезвредиха невзривен 80-мм корозирал артилерийски снаряд, открит вчера в землището на село Кардам, обл. Търговище.
    Военнослужещите действаха по искане на главния секретар на МВР и на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал - майор Михаил Попов.

 
Днес, 27 август, специализиран екип от състава на 78-ми батальон за осигуряване – София, с ръководител капитан Петър Трайков, разузна и унищожи корозирала ръчна граната, открита в землището на с. Сатовча, област Благоевград.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На 26 август на учебен център „Люляк” се проведе открит шампионат по стрелба с 9 мм пистолет „Макаров” по случай Празника на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – 1 септември.
Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов откри шампионата, приветства отборите и им пожела успех и спортсменски дух.
Заместник – командирът на бригадата полковник Недялко Ников разясни на участниците регламента на шампионата и мерките за безопасност при стрелба с 9 мм пистолет „Макаров”.
В шампионата участваха 10 отбора - отбори на 2-ра механизирана бригада (31-ви механизиран батальон - Хасково, 38–ми механизиран батальон – Стара Загора, сборен отбор от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени