• Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив се включиха в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 61-ва Стрямска механизирана бригада е носител на наградата на комитет „Васил Левски”

  • Карлово отбелязва 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Днес, 17 март, в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е - Мусачево, по време на тържествен ритуал командирът на батальона подполковник Анатолий Димитров сдаде длъжността на заместник-командира майор Наталия Иванова.
Със заповед на министъра на отбраната подполковник Анатолий Димитров е повишен в звание полковник и е назначен на нова длъжност - началник на сектор „Подготовка на формированията за ЯХБЗ и Е” в командването на Сухопътните войски.
Началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов връчи новите пагони на полковник Анатолий Димитров в присъствието на комисия от Щаба на Сухопътните войски и му пожела успешна реализация на новата отговорна длъжност. 
На тържеството присъстваха кметът на община Елин Пелин доцент д-р инж. Ивайло ... още
На тази дата през 1913 година Четвърти пехотен плевенски полк бележи славна победа в боевете при Акалан в Балканската война. Негов достоен наследник днес са военните формирования от Плевенския гарнизон.

 
Попадане на засади, снайперски обстрел, импровизирани взрвивни устройства (ИВУ) и враждебно настроени цивилни групи от местното население – това са различните ситуации, в които попадна втора алпийска рота в първия ден на съвместната подготовка „Родопи 21“. Тя извърши патрул със задача да прочисти и разузнае маршрута от Смолян до местността „Белия камък“.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени