• Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

  • Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

   
   
НОВИНИ
По традиция, по повод 1 юни – Международния ден на детето, военните формирования на Сухопътни войски ще „отворят врати“. Военнослужещите ше запознаят децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират своите умения. Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи.
Различните формирования ще приемат своите гости на:
 31 май:
От 10.00 ч. – 101 алпийски полк – Смолян 9.00 – 16.00 ч.  - 55-ти инженерен полк – Белене  
юни:  
9.00 до  13.00 ч.    – 4-ти артилерийски полк – Асеновград 9.00 до 12.00 ... още
В изпълнение на Месечния план на Бригадно командване - Благоевград, на 30.05.2018 г., в района на Десети механизиран батальон-Враца се проведе обучение на личния състав от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) при пожар.
Представители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Враца, изнесоха лекция, направиха показ на използваната от тях техника и оказаха методическа и практическа помощ при използването на наличните в батальона противопожарни средства.
Целта на проведеното занятие е да се повишават знанията, уменията и компетенциите на личния състав и да се отработват различни казуси, които ще съкратят времето за действие при възникването на  реална ситуация.
 
В тържествена заря - проверка на площад „ Георги Измирлиев“ в град Горна Оряховица, посветена на героите от Априлска епопея и  142 години от обесването на Георги Измирлиев – Македончето,  взеха участие вчера, 28 май, 111 военнослужещи от 59 рота за ЯХБЗ и Е, заедно с  Военния  духов оркестър при Национален Военен  университет „Васил Левски“ – Велико Търново.
Командващ зарята бе капитан Йордан Николов от военно формирование 22 790 – Горна Оряховица.
Слово по повод Деня за преклонение и почит пред героите произнесе кметът на общината инженер Добромир Добрев: „Мястото на героите ни е в нашата памет и в тази на идващите след нас поколения. Това е единствената награда за саможертвата на смелите, която ... още
Офицери, сержанти и войници на 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион, от състава на 2-ра механизирана бригада, както и командирите на двете военни формирования в Ямбол, взеха участие в тържественото честване на Празника на града, което се състоя днес, 28 май, на площада пред общината.
С тържествения ритуал по издигане на националното знаме и знамената на Европейския съюз и Община Ямбол военнослужещите потвърдиха общите усилия на всички за съвременна европейска община, мир и просперитет на  Република България.  В присъствието на областния управител Димитър Иванов, народните представители д-р Юлиян Папашимов и Николай Пенев,  гости и жители на областния град тържествено слово изнесе кметът на Ямбол Георги Славов.
На честването, ... още
Военнослужещи от Бригадно командване-Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие на 27 май в град Козлодуй във възпоменателен митинг и тържествена проверка-заря по случай 142-годишнината от слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг.
Командващ тържествената заря бе командирът на 10-ти механизиран батальон-Враца майор Симеон Цеков, а приемащ зарята - Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева.
Слово по случай годишнината произнесоха кметът на община Козлодуй Маринела Николова и Председателят на Народното събрание на Република България.
В знак на признателност, пред паметника на Христо Ботев и неговата чета на козлодуйският бряг, бяха положени венци и цветя.
На честването, посветено на Ботев ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени