• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
Специализиран екип от състава на Сухопътните войски разузна и транспортира тази вечер на безопасно място учебна противотанкова мина ТМ 62, открита в мазе в жилищен блок на ул. „Незабравка“ в кв. „Изток“ в София. Тя ще бъде унищожена. Действията на военнослужещите от военното формирование в Горна Баня по разузнаване и транспортиране на учебната мина бяха ръководени от лейтенант Александър Цветков.

Искането за обезвреждане на открит боеприпас е подадено в Министерството на отбраната след 17.15 ч. Той е намерен в жилищния блок след потушаването на възникнал по-рано днес пожар.

Военнослужещите от Сухопътните войски незабавно предприеха действия за унищожаването на боеприпаса, в изпълнение на мисията си в помощ на населението.  
 
 
Военнослужещи от Сухопътните войски участват днес, 9 май 2018 г., в различни ритуали по тържественото честване на Деня на победата и Деня на Европа.
      В 4 – ти артилерийски полк – Асеновград се проведе тържество на което присъстваха кметът на община Асеновград – доктор Емил Караиванов, членове на Общинската организация на съюза на ветераните от войните, военноинвалидите, съюза на офицерите и сержантите от запаса, граждани на Асеновград и почетна рота от полка.
Ритуалът започна в 10.00 часа, пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от Асеновградския регион, намиращ се в казармения район.
Председателят на общинската организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса о.р. ... още
С различни прояви в отделните гарнизони на Сухопътни войски ще бъде отбелязан Денят на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май.
Честванията започнаха днес,  3 май  от 10.00 ч.,  в 101 алпийски полк – Смолян, с провеждането на Ден на отворени врати, на който присъстваха граждани и ученици от Смолян, Девин и Чепеларе. На следващия ден, 4 май, празникът ще продължи от 10.00 ч. в Гарнизонния военен клуб, а на 6-ти  в град Чепеларе пред паметника на загиналите  във войните чепеларци от 11.00 ч.  ще се проведе  ритуал по поднасяне на венци и цветя. С тържествена заря-проверка на 6 май ще завършат празничните дни в гарнизон Смолян.
Близо 50 военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора ... още

Представителни роти от военно формирование 24490-Асеновград, участваха вчера, 01.05.2018 г., в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Панагюрище, посветена на 142 години от Априлската епопея в града.  
Тържеството започна с посрещане на главното знаме на Априлци, което е точно копие на ушитото от Райна Княгиня през героичните и славни дни на 1876 г. То се съхранява в къщата-музей „Райна Княгиня“ и се изважда на всеки 1 май. На площад „Двадесети април” представителните блокове от военно формирование 24490 посрещнаха главното знаме, както и знамената на останалите революционни окръзи, след което  председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева прие на строя на военнослужещите.
Кметът на община ... още

От 24  до 26.04.2018 г. в Командването на Сухопътните войски се проведе годишния семинар на психолозите от военните формирования на Сухопътните войски. Целта на срещата бе подобряване на координацията, обмен на опит и набелязване на мероприятия за оптимизиране на психологичната подготовка и осигуряване на военнослужещите.
Семинарът бе открито от полковник Тони Трифонов – началник на канцеларията на командира на СВ. В своето изказване той подчерта, че  осъществяването на знанията и уменията на военнослужещите в хода на бойната подготовка са невъзможни без психическата устойчивост на личността. Именно тази устойчивост осигурява адекватно поведение както в екстремални ситуации, така и в ежедневната учебно-бойна дейност. Затова въпросите, свързани с ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени