• Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

  • Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

   
   
НОВИНИ
На 27 май военнослужещи от 4-ти артилерийски полк –  Асеновград, заедно с Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, участваха в тържествата, посветени на празника на града.
Честванията започнаха  с празнична Света литургия за благоденствие в храм „Свети Николай Чудотворец“ и продължиха пред историко-археологическия резерват „Асенова крепост“,  където пред надписа на Цар Иван Асен II бяха положени венци.
Цветя и венци бяха поднесени и пред  паметника на Цар Иван Асен II, след което шествието се отправи към площад „Академик Николай Хайтов”. В тържествена обстановка бе издигнат националния флаг, а всички присъстващи бяха поздравени от кмета на община Асеновград – доктор Емил ... още
На 22 май в Щаба на Сухопътните войски се проведе среща с делегацията от Многонационалната дивизия “Югоизток” – Румъния (HQ MND-SE), която е на посещение в нашата страна.
Начело на 9-членната румънска делегация бе бригаден генерал Даниел Петреску - командир на дивизията, а от българска страна срещата бе водена от бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътните войски. В обръщението си към румънските си колеги той подчерта приноса на HQ MND-SE за консолидиране на източния фланг на НАТО, за обезпечаване сигурността на територията и населението на държавите-членки. Изтъкнати бяха и неуморните усилия на личния състав, 3-ма от които са от Сухопътните войски на Българската армия, допринесъл за достигане на пълни оперативни способности на ... още
Стрелби с въоръжението на танк Т-72 на Учебен полигон „Ново село” проведоха танковите роти от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен през месец май.
На 22 май стрелбите наблюдаваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, директорът на служба „Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, директорът на РС на Военна полиция-Сливен полковник Диян Цветков.
Присъстваха и бивши командири на 13-та бронетанкова бригада,  наследник на която ... още
Днес, 21май от 12.00  часа,  101 алпийски полк - Смолян отбеляза  храмовия  празник на параклиса на формированието „Св. Св. Константин и Елена” .  Отец Иван отслужи  молебен за здраве и благоденствие на личния състав и освети курбан, който бе раздаден за здраве на всички присъстващи.
На тържеството присъстваха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, председателят на общинския съвет инж. Димитър Кръстанов, командири на военни формирования от Сухопътните войски, представители на службите за национална сигурност и местния бизнес, както и много граждани и гости на Смолян. Поздравления по случай храмовия празник на полка  бяха получени от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
 
На 16.05.18 г. на УП „Ново село” се проведе стрелба с щатен изстрел от 2-ра танкова рота на 61 танков батальон от състава на Центъра за подготовка на специалисти.
Военнослужещите, участващи в занятието, демонстрираха своите бойни умения пред любопитните погледи на ученици от община Котел. Командването на ЦПС съвместно с Военно окръжие-Сливен създадоха много добра организация за провеждане на мероприятието като част от задължителната начална военна подготовка на учениците от 9-ти и 10-ти клас от региона.
Обучаемите се срещнаха с командира на ЦПС полковник Любомир Вачев, след което им бе изнесена кратка беседа от заместник-командира на 61 танков батальон майор Евтим Максимов, който ги запозна с особеностите на упражненията,  военната техника и въоръжението, с ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени