• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
На  5, 6 и 7 юни 2018 г. Единен център за начална подготовка - Плевен бе домакин на възстановения след дългогодишно  прекъсване турнир по военен трибой между представителните отбори на военните формирования от Сухопътните войски.
При много добра организация от страна на домакините се проведоха състезания по стрелба с автомат „Калашников“, хвърляне на граната в цел и крос 8000 метра.  Действията на състезателите бяха оценявани от комисия  от Командването на Сухопътни войски с председател полковник Цветко Червенков.
В крайното индивидуално класиране на  I място  се класира старши лейтенант Мариян Буколски от 55-ти инженерен полк – Белене.         Второто място ... още
          Празникът на 20-ти самоходен артилерийски дивизион - Ямбол – 11 години от неговото създаване, започна вчера, 31 май, на Учебен полигон „Победа”, със състезание по стрелба с пистолет „Макаров”.  То бе открито от командира на формированието подполковник Георги Георгиев, който във встъпителното си слово приветства всички гости и подчерта успехите на дивизиона през годината. Победителите в индивидуалното и отборното състезание по стрелба бяха наградени с купи и грамоти.
          На честването присъстваха представители на държавната и местната власт, Министерство на вътрешните работи, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, командири на ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в тържественото отбелязване на 142-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета и в тържествата по повод 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Програма на тържествата:
1 юни 2018 г._(петък)
21.00 ч., гр. Враца  - тържествена проверка - заря с участието на военнослужещи от Бригадното командване – Благоевград и Представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски; 21.00 ч., гр. Калофер – тържествена проверка - заря с участието на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада - Карлово; 21.00 ч., гр. Хасково - тържествена проверка-заря с участието на военнослужещи от 31-ви механизиран батальон – ... още
По традиция, по повод 1 юни – Международния ден на детето, военните формирования на Сухопътни войски ще „отворят врати“. Военнослужещите ше запознаят децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират своите умения. Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи.
Различните формирования ще приемат своите гости на:
 31 май:
От 10.00 ч. – 101 алпийски полк – Смолян 9.00 – 16.00 ч.  - 55-ти инженерен полк – Белене  
юни:  
9.00 до  13.00 ч.    – 4-ти артилерийски полк – Асеновград 9.00 до 12.00 ... още
В изпълнение на Месечния план на Бригадно командване - Благоевград, на 30.05.2018 г., в района на Десети механизиран батальон-Враца се проведе обучение на личния състав от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) при пожар.
Представители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Враца, изнесоха лекция, направиха показ на използваната от тях техника и оказаха методическа и практическа помощ при използването на наличните в батальона противопожарни средства.
Целта на проведеното занятие е да се повишават знанията, уменията и компетенциите на личния състав и да се отработват различни казуси, които ще съкратят времето за действие при възникването на  реална ситуация.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени