• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
Вчера, 21.06., във Враца се проведе третия заключителен ден от Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски, на който присъстваха командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, областният управител на Враца Малина Николова и кметът на община Враца Калин Каменов.
Командирът на Сухопътните войски получи почетни плакети от общинската администрация и областната управа, както и благодарности от името на врачанската общественост, за културния празник, състоял се в града. Генерал-майор Попов, на свой ред удостои областния управител Малина Николова с почетен плакет за създадената отлична организация при провеждането на Фестивала на Духовите оркестри и Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски.
Областният управител на ... още
Сертификацията на 36-ти контингент Афганистан се проведе от 19 до 21 юни в Единния център за начална подготовка – Плевен.
Сертификацията започна с брифинг на Националния командир на 36-ти контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа” полковник Веселин Василев - началник сектор в отдел КИС на Съвместното командване на силите, участвал в мисии в Афганистан през 2009г.; 2013г. и 2015г., в Ирак – през 2004г. и 2006г.
Ротата за охрана която ще се развръща в база “Летище Кандахар” със задачи по неговата охрана и отбрана проведе тактико-специално учение на тема „Организиране на охрана, работа на контролно – пропускателен пункт и патрулиране в международна база”.
Учението се проведе в ... още
На 19 юни на посещение във 2 механизирана бригада – Стара Загора бе инспекционна група по „Виенски документ 2011г.“ от Руската федерация с ръководител полковник Дмитрий Линев и трима офицера от Въоръжените сили на Русия.
Началникът на отделение „НАТО” майор Владимир Кацаров изнесе брифинг от името на командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, който запозна инспекционната група с историята, мисията и задачите, структурата и подготовката на 2 Тунджанска механизирана бригада.
Командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов и полковник Дмитрий Линев си размениха сувенири.
През същият ден инспектиращата група от Руската федерация посети и Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. Тук бяха ... още
В дните от 19 до 21 юни в град Враца ще се проведе ежегодния Фестивал на военните духови оркестри и заключителния етап на Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г. Мероприятията са инициирани и организирани от Командването на Сухопътните войски, под патронажа на областния управител на област Враца - Малина Николова. Домакини на тазгодишните прояви са Бригадно командване - Благоевград, с командир полковник Красимир Кръстев.
Прегледът на любителското художествено творчество ще се проведе в Концертната зала на Община Враца. Културната проява на творческите състави ще бъде официално открита днес - 19 юни в 16.00 ч. с първата част на Прегледа на любителското творчество, в която ще се изявят творческите колективи на 101-ви алпийски полк - Смолян, ... още
От 15:00 часа на 22.06.2018г. в гр. Плевен на площад „Възраждане” пред Параклис – мавзолей „Свети Георги Победоносец” ще се проведе тържествен ритуал по официалното изпращане  на 36 -ти  контингент на Българската армия за участие в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ в Афганистан .
Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Веселин Василев,  помощник - национален командир за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, помощник - национален командир за формированието в Кандахар – подполковник Димитър ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени