• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
 Протоколна визита на 14 военни аташета от 10 дъpжави –  КНДР, Съpбия, Унгаpия, Швеция, Гъpция, Австрия, САЩ, Полша, Великобритания, Украйна, акредитирани у нас, бе проведена днес, 13 юли, в Единния център за начална подготовка – гр. Плевен. Посещението е в съответствие с „Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Р България през 2018 г.”
По стар български обичай гостите бяха посрещнати с хляб и сол.
Визитата започна с брифинг на командира на ЕЦНП полковник Николай Бешев, на който той запозна присъстващите с кратки исторически данни за региона и Центъра, със структурата, дислокацията, задачите и подчинеността на формированието, както и с подготовката и участието в операции по поддържане на международния мир и ... още
Днес, 13 юли, 52-ма военнослужещи от формированията на Сухопътните войски в Асеновград, Белене, Благоевград, Враца, Казанлък, Карлово, Пловдив, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол на Сухопътните войски получиха своите удостоверения за успешно завършване на обучението си в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.
 „Получих нови знания, припомних си предишни и със сигурност курсът е полезен. Ще има какво да приложа в своята практика. Ценното е, че обучаващите са професионалисти, знаят какво правят и винаги са готови да се отзоват на нашите въпроси. заяви днес, 13 юли, старши сержант Красимир Попов от военно формирование 56040-Благоевград, който е и един от отличниците на този модул.
Военнослужещите преминаха обучение ... още
Във връзка с изпълнение на Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани за Република България през 2018 г. днес, 12 юли, се състоя среща на представители на Асоциацията с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На изнесения от командира на СВ брифинг бяха разгледани въпроси, свързани със състоянието на СВ, развитието на способностите, задачите и организацията, както и приносът на СВ към ВС на Р България.
  На срещата  присъстваха бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на СВ,  полковник Стоян Стоянов – заместник-началник на щаба на СВ,  полковник Тони Трифонов – началник на канцеларията на командира на СВ и полковник Петър Иванов - началник на отдел „Планиране, развитие и ... още
От 11 до 13 юли 2018 г., Командващият на Сухопътните войски на Федерална  Република Германия генерал-лейтенант Йорк Фолмер е на работно посещение у нас по покана на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
По време на разговорите бяха обсъдени въпроси относно средата на сигурност и съвременните предизвикателства, програмата за модернизация на СВ на БА, както и въпроси от взаимен интерес за двете армии.
На срещата присъстваха бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на СВ, полковник Петър Иванов - началник на отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на СВ”, полковник Юри Цонев – началник на сектор „Военни контакти”, както и офицери от щаба на СВ.
Генерал-лейтенант Фолмер  бе съпровождан от ... още
В изпълнение на плана за подготовката на полка, всяка от алпийските роти от 101 алпийски полк преминава през петдневна специализирана алпийска подготовка. Днес, 11 юли, смолянските алпийци проведоха занятие, отворено за представителите на регионалните средства за масова информация, на местността Невястата и скала Турлука. Темите на подготовката са: правила за осигуряване и самоосигуряване, движение и осигуряване на различни видове опорни точки, движение, прилагане и осигуряване на следващ, преодоляване на скали, катерене по различни скални форми, катерене с връзка по двама-трима алпинисти,  катерене с горна осигуровка  са части  от  специализирания курс по  алпийска подготовка на 101 алпийски полк от състава на Сухопътните войски.
Специализираната ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени