Днес, 4 декември, военнослужещите от Единния център за начална подготовка - Плевен тържествено отбелязаха 73 години от създаването  на формированието.

Празникът започна на ритуалния плац във войсковия район с приемане на строя от командира на Центъра полковник Марин Господинов, който поздрави военнослужещите и изказа своята признателност за волята и отдадеността, с която преодоляват трудностите при изпълнение на ежедневните задачи. Той благодари на личния състав за полаганите усилия и им пожела успех в бъдещата работа, като припомни, че от военното формирование са израснали много високоподготвени командири, а сега в него служат едни от най-добрите офицери, сержанти и войници. ”Вие наистина сте достойни наследници и продължители на най-добрите военни традиции на вашите предшественици” – завърши своето слово той.

Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители и поздравителни адреси от началника на отбраната, командира на Сухопътните войски, както и от командирите на други военни формирования и държавни институции.

Тържеството завърши с полагане на венци пред паметната плоча на 5-та механизирана бригада. 

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени