• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
  По повод тържественото отбелязване на 133-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година и празник на Сухопътните войски се провежда фотоконкурс на тема „СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ. ФОТОПОГЛЕД - 2018”.
 
Регламент за провеждането му:
 
1. Общи положения
1.1. Регламента на Първи фотоконкурс „Сухопътни войски. Фотопоглед-2018“ определя целите и реда за неговата организация.      
1.2. Учредител на Фотоконкурса е командира на Сухопътните войски.      
1.3. Организатори на Фотоконкурса са Канцелария на Командира на СВ, Отделите„Личен състав” и „Логистика” в КСВ.
 
2. ... още
Вчера, 14 август, в село Широка лъка военнослужещи от 101 алпийски полк – Смолян и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски участваха в тържествена проверка – заря, посветена на Капитан Петко войвода и геройски загиналите воини от Широка лъка и околните села в борбата за свободата и независимостта на България.
Венци и цветя бяха поднесени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, кмета на община Смолян, областния управител на област Смолян и др.
На тържествения ритуал присъстваха заместник-кметът на община Смолян Венера Аръчкова, заместник-областният управител на област Смолян Владимир  Гърбелов, кметът на село Широка лъка Васил Седянков, Архимандрит Висарион, секретарят на Архиерейското наместничество град Смолян иконом Запрян ... още
Днес, 13 август, в района на формированието, командирът на 78-ми батальон за осигуряване – София майор Александър Бойков връчи на капитан Станислав Антонов медал и сертификат за постигнати високи резултати, професионализъм и отдаденост по време на мисията в Афганистан “Resolute Support” от състава на 35-тия български контингент като съветник по CIMIC.
Командирът на батальона пожела на капитан Антонов да развива способностите си по гражданско-военно сътрудничество, както „на българска земя, така и на международната сцена, да продължава да изпълнява задълженията си със същия устрем и да бъде пример за останалите военнослужещи“.
 
Днес, 10 август, на строевия плац на Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници.  
В словото си заместник-командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на ... още
Съвместната подготовка „PLATINUM LION 18” се провежда на Учебен полигон „Ново село“ от 30 юли до 10 август 2018 г. с участието на сили и средства от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Служба „Военна полиция“ и Военно-медицинска академия на Република България, Силите на САЩ в Европа и от трети страни.
Днес на церемонията по закриване присъства министър-председателят на Р България Бойко Борисов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и аташето по отбрана към Посолството на САЩ в България полковник Шанън Джонсън, който изрази своето задоволство от възможността да наблюдава действията на участниците в съвместната подготовка и това, което са постигнали по време на учението.
Министър-председателят връчи сертификати на старши ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени