• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
Днес, 11.09.2018 г., в 06:30 часа, по обичайния маршрут към работното си място, трима военнослужещи от Бригадното командване-Благоевград ефрейторите Десислав Йорданов, Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев, забелязват гъст черен дим, излизащ от къща в село Пиперков Чифлик, област Кюстендил. Приближавайки се виждат, че вторият етаж на къщата гори, а от прозореца на първия етаж възрастен човек вика за помощ. Военнослужещите незабавно се отзовават на призива и преценявайки опасността от разрастващия се пожар, изваждат възрастния мъж, който е трудноподвижен, през прозореца. Само след минути огънят обхваща и първия етаж.
Веднага след спасяването му, военнослужещите  подават сигнал за пожар на телефон 112 и избутват автомобила му от двора на къщата, за да предотвратят ... още
Днес, 10.09.2018 г.,  в Командването на Сухопътните войски се проведе работна среща  на група от Сухопътното командване на НАТО (LANDCOM) - Измир, Турция, предвождана от началника на щаба генерал-майор Ерхан Узун и бригаден генерал Алфонсо Алба – заместник-началник на щаба по планирането и офицери от Сухопътното командване.
От българска страна на срещата присъстваха бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на СВ, началници на отдели, както и офицери от щаба на СВ и щабния елемент за интегриране на силите на NATO в България (NFIU – BGR).
По време на разговорите бяха обсъдени въпроси по актуалната среда на сигурност и съвременните предизвикателства, оперативната съвместимост, оперативното планиране и предстоящи съвместни ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски в цялата страна участваха в честванията по повод 6 септември – деня на Съединението. С издигане на националния флаг, поднасяне на венци и цветя, празнични шествия и зари-проверки бе почетена тази бележита дата в историята на България.
Военнослужещи от Сухопътните войски участват в многонационалното учение „RAPID TRIDENT 18”, което се провежда от 03 до 15 септември 2018 г., в Република Украйна.
Учението преминава на два етапа: първи етап – компютърно-подпомагано командно-щабно учение (КПКЩУ) за подготовка на щаба в Международния Център за мироопазване и сигурност и втори етап -  отработване на учебни въпроси на местността на полигон  „Яворив”.
В „RAPID TRIDENT 18” участват военнослужещи от четиринадесет държави – Украйна, САЩ, Дания, Великобритания, Германия, Молдова, Румъния, Полша, Канада, Грузия, Турция, Азербайджан, Литва и България,  както и представители от Полско-Литовско-Украинска бригада.
От българска страна в учението участват ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени