• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
С военен ритуал по полагане на венци на признателност пред паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.” и символичния камък за възстановяването на града в парк „Пети октомври”, започнаха тържествата по случай 5 октомври - Празник на град Стара Загора.
Тържествата продължиха с издигане на националния флаг на Република България на Античния форум „Августа Траяна”.
На мероприятията присъстваха областният управител госпожа Гергана Микова, кметът на община Стара Загора господин Живко Тодоров, командирът на 2ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, председателят на Общински съвет Стара Загора господин Таньо Брайков, депутати, гости и граждани.
Негово Високопреосвещенство Старозагорският ... още
Днес, 5 октомври, военнослужещи от личния състав на Бригадно командване - Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в честванията посветени на 106 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към Майка България.
По традиция, празникът започна с камбанен звън и молебен за здраве, който бе отслужен в двора на православния храма „Въведение Богородично”.
На площад „Македония”, командирът на Бригадното командване  полковник Красимир Кръстев, прие рапорта на началника на почетния караул и поздрави военнослужещите по случай: „106 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към майка България”, след което тържествено беше ... още
На 4 октомври по разпореждане на Командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов след отправено искане от МВР, формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Трети механизиран батальон - Благоевград, от състава на Бригадното командване, с ръководител старши сержант Благой Узунов, разузна и унищожи силно корозирала ръчна граната Ф-1, открита в близост до хотел „Белведере”, в гр. Банско. В продължение на 6 часа формированието води разузнаване, транспортиране и унищожаване на открития невзривен боеприпас.

 
В чест на Празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада за времето от 25.09. до 28.09.2018 г. бяха организирани и се проведоха състезания между военнослужещи от военните формирования на бригадата – стрелба с автомат „Калашников”, картечница „Калашников”, пистолет „Макаров” и снайпер, както и военно-приложни състезания от дисциплините крос 3000 м., крос 5000 м. и преодоляване на единна пътека с препятствия.
На 03.10.2018 г., в тържествена обстановка бе отбелязана 26-та годишнина от създаването на бригадата.    
Слово произнесе командирът на формированието бригаден генерал Пламен Йорданов.
„За мен е гордост, че наследниците на 28 Стремски ... още
На 1 и 2 октомври в 101 алпийски полк на Сухопътните войски се проведе изпит с успешно издържалите медицински прегледи и психо - тест кандидати за вакантни военни длъжности.
      С допуснатите кандидати бяха проведени изпит по физическа подготовка и тест за проверка на общата култура.
       Командирът на 101 алпийски полк полковник Димитър Кацаров проведе беседа с кандидатите според получения бал.
       На 23 – та успешно преминали изпитите бяха предложени обявените вакантни войнишки длъжности. Един от тях – Борислав Башов на когото бе предложена длъжността „Алпинист“,  каза: „За мен военната служба е била мечта от детската ми възраст. Любител ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени