• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
С ВИП ден, по време на който бяха показани способности за адекватен отговор в случай на провеждане на операции по поддържане на мира, продължи многонационалното учение „Saber Junction - 2018”. На него присъства началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.
Учението се провежда в периода 13-28 септември в Центъра за съвместна подготовка на Силите на САЩ – Хохенфелс в Германия и в него участват над 5 хиляди военнослужещи от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Латвия, Македония, САЩ, Украйна и Франция.
От българска страна в „Saber Junction - 2018” участват над 90 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон в Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада, с ръководител заместник-командирът на батальона ... още
В района на военно формирование 28 610 – София вчера, 18 септември, бе тържествено отбелязана 140-годишнината от създаването на Свързочни войски.  Церемонията беше открита с химна на Република България и марша на свързочника.
Заместник-началникът на отдел КИС в Сухопътните войски полковник Иван Иванов запозна присъстващите с историята на свързочни войски в БА – създаването им и развитието до днес. Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов-заместник-министъра на отбраната награди военнослужещи от запаса с плакети и поздрави всички настоящи и бивши свързочници по случай празника.
Директорът на дирекция КИС бригаден генерал Емил Шошев връчи грамоти на бивши офицери от името на началника на отбраната генерал Андрей Боцев. С предметни награди бяха ... още
Над 90 военнослужещи от състава на 31-ви механизиран батальон в Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада, с ръководител заместник-командирът на батальона майор Пламен Кирилов, участват в многонационалното учение „Saber Junction - 2018”. То се провежда в периода 13-28 септември в Центъра за съвместна подготовка на Силите на САЩ – Хохенфелс в Германия.
 
По време на учението българските военнослужещи ще повишат подготовката си за изпълнение на задачи в операции по поддържане на мира.
 
В „Saber Junction - 2018” участват и военнослужещи от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Латвия, Македония, САЩ, Украйна и Франция.
 
 „Благодаря за вярната служба, за готовността и стремежа ви да усъвършенствате и надграждате своите умения…“ – каза пред личния състав на 55-ти инженерен полк – Белене началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който присъства днес, 13 септември, на честването на 140 години от създаването на Инженерни войски.
 Празничните мероприятия започнаха на 12 септември, когато пред обществеността на град Белене бе представен  филмът „140 години Инженерни войски – традиции и новаторство”, показващ историята на този род войски, както и отговорните задачи, които изпълняват военнослужещите от инженерните формирования на Българската армия. Преди началото на прожекцията духовият оркестър на полка, с ... още
С участието на военнослужещи от гарнизон Плевен, днес, 11 септември, в град Плевен пред Братската костницата в Скобелев парк – музей, се проведе тържествената церемония по повод честване 141 години от кръвопролитния Трети щурм за освобождаването на Плевен в Руско-турската Освободителна война 1877/1878г.
Годишнината от най-кръвопролитния Трети щурм за Плевен беше почетена с панихида в памет на загиналите воини. Началникът на гарнизон Плевен, полковник Николай Бешев и представително подразделение от военно формирование 42800, отдадоха военни почести и поднесоха венци.
На ритуала присъстваха заместник-областният управител на Плевен Татяна Божинова, заместник - кметът по обществения ред и сигурност Тодор Еленков, заместник-кметът по младежки дейности, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени