• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха, извлякоха и транспортираха за унищожаване невзривен боеприпас в с. Малка Верея днес, 26 август 2018 г. При почистване на сграда в необитаем имот, собственика на имота е намерил силно корозирала ръчна граната без видима маркировка.  Под ръководството на командира на модула капитан Росен Росанов, боеприпасът е извлечен и транспортиран за последващо унищожаване.
Модулното формирование за разузнаване и неутрализиране на невзривени боеприпаси от военното формирование 44 200 – Стара Загора беше задействано по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов след подаден сигнал от МВР.
 
Вчера, 22 август, в Ловеч, пред Белия паметник в квартал Стратеш  военнослужещи от Сухопътните войски от гарнизон Плевен участваха в тържествен ритуал по случай 141 години от освобождението на града от османско иго и установяване на местно управление. 
Ритуалът започна с приемане на почетния караул от полковник Николай Бешев – началник на гарнизон Плевен. Слово произнесе кметът на община Ловеч г-жа Корнелия Маринова.
В знак на признателност венци бяха поднесени от кмета на общината, генералния консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, от името на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и от представители на побратимените на Ловеч градове Лотошино, Сиктивкар и Рязан.
още
Модулното формирование от състава на 61-ва механизирана бригада - Карлово беше задействано днес, 19 август 2018 г. в 11.00 ч. по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, за да оказват помощ в гасенето на пожар, възникнал в иглолистна гора над местността „Сучурума“, северно от Карлово.
 
На труднодостъпен терен действат 44 военнослужещи с 5 броя техника. Действията на модулното формирование се ръководят от майор Марин Цаловски.
 
В готовност са още 20 военнослужещи, които да се включат при необходимост в овладяването на пожара.
 
Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха, извлякоха и транспортираха за унищожаване невзривен боеприпас в Пловдив днес, 18 август 2018 г. Модулното формирование за разузнаване и неутрализиране на невзривени боеприпаси от военното формирование 44 220 - Пловдив беше задействано по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов след подаден сигнал от МВР. При извършване на изкопни работи в двора на училище „Софроний Врачански“ в ж.к. „Тракия“ в град Пловдив е бил открит силно корозирал снаряд без видима маркировка. Под ръководството на командира на модула капитан Стоян Атанасов боеприпасът е извлечен и транспортиран за унищожаване.
От 14 до 16 август в щаба на Бригадното командване - Благоевград се проведе съвместна щабна тренировка, между военнослужещите от Бригадното командване и представители на Националната гвардейска част на щата Тенеси.
Основната цел на щабната тренировка бе да се повишат знанията и уменията на офицерите от Бригадното командване за работа в многонационална среда и да се разработят стандартни оперативни процедури, които да подобрят и оптимизират процеса на оперативно планиране.
Подполковник Томас Фоли от Националната гвардейска част на щата Тенеси беше впечатлен от отличната теоретична и практическа подготовка на офицерите от Бригадното командване и многократно подчерта, че „добрата координация и добре сглобеният екип, с който разполага Бригадното командване е повече от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени