На 9 февруари на Учебен център „Анево” се проведе вътрешния шампионат по дуелна и щафетна стрелба с автомат Калашников - АК-47 между военните формирования от състава на 61 Стрямска механизирана бригада  - Карлово.
Най-високи резултати в щафетната стрелба показа отборът на щабен батальон, класирал се на І-во място, отборът на 2 механизиран батальон завоюва ІІ-ро място, а на ІІІ-то място се класира отборът на батальона за защита на силите.
В дуелната стрелба победител е отборът на 2 механизиран батальон, следван от отбора на рота „Военна полиция”, а ІІІ-то място завоюва отборът на батальона за защита на силите.
В комплексното отборно класиране по дуелна и щафетна  стрелба след оспорвана надпревара І-во място извоюва отборът на 2 механизиран батальон, на ІІ-ро място се класира отборът на батальона за защита на силите, а ІІІ-то място зае тимът на щабен батальон.
Участниците в състезанието демонстрираха високо бойно майсторство и желание за победа, като се стремяха да представят достойно формированията си.
Командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков награди класиралите се на призовите места с купи, грамоти и медали и поздрави отборите за проявения спортсменски дух и постигнатите високи резултати.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени