От 5 до 16 октомври на учебен полигон Корен се провежда  полево лагерно обучение на артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски.

В него участват близо 400 военнослужещи с до 90 броя бойна, специална и спомагателна техника от военните формирования в Асеновград, Смолян, Благоевград, Враца, Пловдив и Мусачево. Началник на лагерния сбор е заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк-Асеновград подполковник Красимир Ташев, а контролът се осъществява от група от командването на Сухопътните войски под ръководството на полковник Петър Кръстанов.

По време на подготовката е планирано да се проведат бойни стрелби с артилерийските дивизиони от 4-ти ап,  със самоходните минохвъргачни батареи и противотанковите взводове на Бригадното командване - Благоевград, смесената минохвъргачна батарея и противотанковия взвод от 101-ви алпийски полк – Смолян.

Основната цел на подготовката е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните войски по осигуряване на навременна и точна обща огнева поддръжка на маневрените формирования. Ще бъде обърнато особено внимание на воденето на бойни действия от артилерията с използване на дистанционно управляеми летателни системи за разузнаване и съвместно поразяване на целите.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени