На 19.08.2020 г. в района на Батальона за защита на силите, гр. Стара Загора се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Щабен батальон” от състава на  2-ра механизирана бригада и представянето на началника на щаба на Батальон за защита на силите.

         Със заповед на министъра на отбраната, длъжността „Командир на щабен батальон” бе назначен майор Георги Вълев, а досегашният командир на батальона, подполковник Стоян Стоянов отива на длъжност началник на сектор „Подготовка на механизирани и танкови формирования и учебно-материална база” в отдел „Подготовка на войските ” в Командването на Сухопътните войски и повишен във военно звание „Полковник”.

           Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов прие строя и след прочитане на заповеди за назначаване, поздрави полковник Стоян Стоянов, връчи му пагони за новото звание, благодари му за достойната служба и му пожела успех на новата отговорна длъжност.

            На майор Георги Вълев пожела със същата отговорност и взискателност да се отнася към новата длъжност за да се радва, както и досега, на заслужен авторитет и уважение.

            На новоназначения началник на щаба на Батальон за защита на силите, майор Росен Русанов, бригаден генерал Шопов връчи пагони, поздрави го с  новите звание и длъжност, изрази своята подкрепа и доверие и му пожела успех.

            На 20.08.2020 г. в района на 42-ри механизиран батальон гр. Ямбол със заповед на Командира на Сухопътните войски подполковник Велин Кехайов, в тържествена обстановка, прие длъжността „Командир на 42 механизиран батальон” от състава на  2-ра механизирана бригада.

В гарнизон Ямбол командирът на бригадата, бригаден генерал Стоян Шопов приветства с добре дошъл в редовете на 2-ра механизирана бригада подполковник Велин Кехайов, връчи му пагони за новото звание и му пожела успешна и достойна служба изпълнена с решителност и чест.

           На церемониите в Стара Загора и Ямбол присъстваха още заместник-командирът на бригадата полковник Недялко Ников  и офицери от щаба на бригадата.        

          Церемониите завършиха с преминаване в тържествен марш, след което се състоя официалното подписване на актовете за сдаване и приемане на командните длъжности и утвърждаването им от Командира на 2 Тунджанска механизирана бригада.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени