• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
Вчера, 4 април 2018 г., в гр. Димитровград, Република Сърбия, се проведе среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов с командира на Сухопътните войски на Република Сърбия генерал-подполковник Милослав Симович.
По време на срещата бяха дискутирани актуални въпроси, касаещи състоянието и подготовката на Сухопътните войски на двете страни, обсъдени теми, свързани с възможностите за съвместни участия на военнослужещи и формирования в учения и тренировки, както и провеждането на бъдещи съвместни спортни мероприятия.
Двамата командири засегнаха и въпроси, свързани със сигурността в региона. По време на визитата бе проведена среща и с кмета на Димитровград г-н Димитров.
В рамките на посещението генерал-майор Михаил Попов и генерал-подполковник ... още
От 2 април в Центъра за подготовка на специалисти започна модул, в който за механик-водачи на танк Т-72 се обучават трима военнослужещи от Република Македония. Обучението ще продължи до 10 май, като инструктори ще бъдат военнослужещи от Центъра за подготовка на сержанти и войници на ЦПС.
Обучението е в изпълнение на подписано споразумение за сътрудничество между министерствата на отбраната на двете страни за провеждане на обучение на военнослужещи от армията на Република Македония в курс за механик-водачи на танк Т-72.
„Една от основните мисии на Българската армия е да подпомага населението в критични моменти. Няма случаи като наводнения, големи снеговалежи, които затварят пътища, или други бедствия, при които армията да не участва. Искам да ви благодаря, защото за пореден път благодарение на вашите усилия, хората в населените места, които бяха затворени и блокирани, можеха да се придвижват, да бъдат снабдявани и да се чувстват сигурни.“ Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в обръщението си към личния състав на 55-ти инженерен полк в Белене, при награждаването на военнослужещите, оказали помощ на населението от област Плевен, при ликвидиране на последствията от снегонавяванията в периода 26-28 февруари.
 
За проявен професионализъм и високо чувство на ... още
Днес, 30.03.2018г., във военно формирование 22790-Горна Оряховица се проведе тържествен ритуал по повод 83 години от неговото създаване, по време на който командирът на ротата за ЯХБЗ и Е капитан Йордан Николов поздрави личния състав за професионалното и отговорно отношение към поставените задачи и награди отличилите се военнослужещи.
След завършване  на  официалната част на динамичен дисплей  бяха показани стрелба с лек пехотен огнемет (ЛПО-50), устройване на димна завеса с Дм-11, действие на отделението като пост за наблюдение, радиационно и химическо разузнаване, действие на отделението за специална обработка.
На статичния дисплей присъстващите се запознаха с  прибори  за радиационно и химическо разузнаване, специална техника  за химическо ... още
На 28 март 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово бе домакин на шампионат по дуелна и щафетна стрелба между десет формирования от състава на Сухопътните войски, който се проведе на Учебен център „Анево”.
Командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов откри турнира, като приветства отборите и им пожела „съревнованието да премине в спортсменски дух при спазване на правилата за безопасност и победа за най-добрите“.
Председател на комисията бе полковник Цветко Червенков – началник на отдел „Подготовка на войските” в командването на Сухопътни войски.
След оспорвана борба между отборите най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК показа отборът на военно формирование 22220  - ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени