• Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

  • Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участват в гасенето на пожар в Стара Планина

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти се борят да овладеят разрасналия се пожар в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
 На 27 и 28 февруари 2018 г. се проведе ежегодният сбор на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов на тема „Развръщане и използване на Сухопътните войски в условия на развиваща се военно-политическа криза и прерастването й във въоръжен конфликт”.
В конференцията участваха Ръководството на Сухопътните войски, началниците на отдели и сектори в Командването на СВ и командирите на военни формирования от войските. Присъстваха и представители на други структури като МВР, дирекция „Стратегическо планиране, дирекция „Операции и подготовка“ Служба „Военна информация“, Военна академия.
Командирът на Сухопътните войски генерал - майор Михаил Попов в своето обръщение към участниците подчерта, че съвременната среда на ... още
Честванията по повод Националния празник ще започнат в 17.15 ч. на 2-ри март в гр. Хисаря с участието на военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово в празничен концерт в града, а от 19.00 ч. карловци ще участват в провеждането на тържествена проверка – заря в Сопот. С ритуал по поднасяне на венци и издигане на националния флаг на Република България в Първомай ще отбележат празника на 2-ри март от 17,30 ч. военнослужещите от в.ф.24490 – Асеновград.
На 3-ти март военнослужещите от 61–ва бригада ще участват в следните ритуали: - церемония по издигане на националното знаме на площад „Севтополис“ в Казанлък от 09.30 ч., от 10.30 ч. ще издигнат националния флаг и знамето на община Карлово на площад „20 – ти юли“ в ... още
До 17:00 часа днес продължиха действията на военнослужещите от състава на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при тежки зимни условия на 55 инженерен полк - Белене, които сутринта потеглиха към селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол за да окажат съдействие на хората там,тъй като  достъпът бе прекъснат поради обилния снеговалеж и навявания.
Под ръководството на капитан Йордан Йорданов военнослужещите разчистваха пътни участъци от с. Лозица до град Никопол и доставиха стоки от първа необходимост и лекарства на хората от село Любеново. Изтеглен бе снегорин, затънал в дълбоките преспи в близост до селото.
 
 
 


Военнослужещи и техника от 55-и инженерен полк трети ден продължават да оказват помощ на населението в област Плевен в усложнената зимна обстановка. След искане на областния управител на област Плевен и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, днес те ще разчистват пътни участъци между селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол. В снежните преспи там има закъсала снегопочистваща техника и автомобили.
 
Снощи, след обявеното частично бедствено положение на територията на Община Белене, военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при тежки зимни условия на 55-и инженерен полк, под ръководството на капитан Николай Йорданов, в продължение на 5 часа ... още
На основание отправено искане от Главния секретар на МВР и в изпълнение на заповед на Командира на Сухопътните войски, днес, 27.02.2018 г., формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Бригадно командване - Благоевград с ръководител капитан Борислав Войнов, разузна и унищожи 1 (един) брой 82 мм осколъчна мина, открита в землището на село Плоски, община Сандански.
 В продължение на 4 часа формированието води разузнаване, транспортиране и унищожаване на открития невзривен боеприпас.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени