Най-добрите алпийки ще мерят сили в курортен комплекс Банско по време на Световната купа по ски за жени на 25 и 26 януари 2020, което за пореден път ще се превърне в най-голямото спортно събитие в България за годината. Повече от 60 от най-големите звезди на алпийските ски ще се състезават в дисциплините спускане и супергигантски слалом в двата дни от последния уикенд на януари.

В изпълнение на подписан меморандум за сътрудничество между Сухопътни войски и Българската федерация по ски (БФС), във връзка с отправено искане от БФС за оказване на помощ при подготовката и провеждането на състезанията от Световната купа, са определени 32 военнослужещи от 101 алпийски полк – Смолян. Заедно с над 100 доброволци от цял свят, които по традиция идват да помагат безвъзмезднно на организаторите в Банско, нашите алпийци оказват съдействие на екипа от БФС за времето от 8 до  28 януари т.г.

          Сътрудничеството между БФС и 101 алпийски полк – Смолян от състава на Сухопътните войски продължава вече 8 години, като федерацията осигурява инструктори за провеждане на занятия по специализирана ски подготовка с военнослужещите, с което се повишава тяхната подготовка.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени