• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
На 02.02.2018 г., формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 54 990 - Враца от състава на Сухопътните войски с ръководител старши лейтенант Петър Петров унищожи силно корозирал 70 мм артилерийски снаряд с взривател, открит в село Владимирово, област Монтана. В продължение на 4 часа формированието  разузна, транспортира и унищожи открития невзривен боеприпас. Не са открити други боеприпаси.
На 31.01.2017 г. формированието за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия (ФОППБ) от състава  на военно формирование 52590 – Ямбол от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Дренски извърши разузнаване и унищожаване на 2 бр. боеприпаси, открити в района на местността „Баира“ в землището на гр. Стралджа, обл. Ямбол.
                                     
На 31.01.2017 г. формированието за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия (ФОППБ) от състава  на военно формирование 54060 - Шумен от Сухопътните войски с ръководител капитан Ангел Иванов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. 152 мм артилерийски снаряд, открит в района на гр. Търговище.
                                     
НА 28 ЯНУАРИ 2018 Г. СЕ НАВЪРШИХА ТРИ ГОДИНИ ОТКАКТО СИ ОТИДЕ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР НЕЙКО НЕНОВ НЕНОВ-КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ОТ 01.11.12 Г. ДО 30.06.2014 г.
НЕКА ДА СИ СПОМНИМ ЗА ЧОВЕКА И ГЕНЕРАЛА, ДОБЛЕСТНИЯ БЪЛГАРСКИ ВОИН, КОМАНДИРА И ЛИДЕРА!
 
        От Ръководството и личния състав на  Сухопътните войски
Занятия за повишаване на подготовката проведоха военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от състава на 55 инженерен полк.
Занятията започнаха на 22 януари под формата на лекции за затвърждаване на знанията и уменията относно реда за действие при оказване на помощ на населението, изготвяне и попълване на необходимата документация след приключване изпълнението на задачата, начините за неутрализиране на невзривени бойни припаси, мерките за безопасност при работа с тях, взривните вещества и средства за взривяване.
В хода им военнослужещите проиграха различни ситуации по откриване, разузнаване, транспортиране и унищожаване на боеприпаси.
Занятията се ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени