Днес, 4 декември, Единният център за начална подготовка - Плевен отбеляза своя празник – 72 години от създаването си. Празничният ден започна с тържествен развод на ритуалния плац, след което свещеници от Плевенската епархия извършиха молебен за здравето и благоденствието на личният състав.

            В словото си командирът на формированието полковник Николай Бешев припомни успехите, постигнати до момента, изрази своето уважение към неуморния труд, високата дисциплинираност и отговорност, с които военнослужещите изпълняват поставените задачи, както и своята увереност, че занапред те ще продължават все така успешно да се справят със своите отговорности.

            Бяха прочетени заповеди на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и на командира на ЕЦНП за награждаване на отличилите се военнослужещи и цивилни служители.

            Празничния ден завърши с преминаване на формированията в тържествен марш, след което бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на 5-та механизирана бригада.

            В района на формированието беше проведен Ден на отворени врати, посетен от над 250 ученика от 9 и 10 клас от плевенските училища.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени