• Продължават усилията на военнослужещите от 61- ва Стрямска механизирана бригада да овладеят пожара край село Отец Паисиево

  • Карлово отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски

  • Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

   
   
НОВИНИ
По повод предстоящия празник на Сухопътните войски, днес, 11 ноември, на гарнизонен учебен център „Червен” се проведе общоградски турнир по стрелба с 9 мм пистолет „Макаров”. В него  взеха участие  отбори от 4-ти артилерийски полк, община Асеновград, районно управление на полицията, Архиерейско наместничество-Асеновград, съюз на предприемачите – Асеновград,  Многопрофилна болница за активно лечение – град Асеновград, представители на регионалните средства за масово осведомяване, строителна фирма „Запрянови”, народно читалище „Родолюбие-1873” и на бивши военнослужещи, служили в артилерийския полк в Асеновград. Командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев откри традиционния турнир,който се проведе в ... още
В почивния съботен ден, 9 ноември, военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада взеха участие в общоградската инициатива за засаждане на повече от 10 000 фиданки в местността „Магарешка поляна”.
Военнослужещите, съвместно с граждани на Стара Загора, участваха в залесяването на местността, с което подпомогнаха увеличаването на горския фонд в град Стара Загора и озеленяването на пространствата, пострадали по време на пожарите през 2007 г.
Кметът на община Стара Загора господин Живко Тодоров благодари на военнослужещите за участието им в благородната кауза.
 
От 4 до 8 ноември. на учебен център „Анево” се проведе курс за обучение на инструктори по тактическа стрелба в динамична среда.
Общ координатор на курса беше майор Марин Цаловски – заместник-командир на щабен батальон с помощник майор Димитър Димитров - началник на щаба на 3-ти механизиран батальон от състава на 61-ва механизирана бригада.
В курса взеха участие офицери, сержанти и войници от видовете въоръжени сили, Военна академия „Георги С.Раковски”, НВУ „Васил Левски”, ВВМУ ”Н.Й. Вапцаров” и Служба „Военна полиция“.
В края на курса участниците положиха теоретичен и практически изпит, като успешно преминалите обучението получиха сертификат за инструктор по тактическа стрелба.
Обучението се ... още
Двадесет  курсанти от специализация ”Мотопехотни и танкови войски” проведоха през тази седмица стрелби на oгневи комплекс „Батмиш”- Сливен. В изпълнение на учебния план на НВУ „Васил Левски” по дисциплината „Теория на стрелбата и огнева подготовка” във вторник и сряда те проведоха огневи тренировки и изпълниха подготвителни упражнения, а в четвъртък изпълниха 1-во контролно упражнение с вкладна цев денем с танк Т-72. 
Осигуряването на стрелбите беше организирано от Центъра за подготовка на специалисти от състава на Сухопътни войски.
Старши ръководител на стрелбите беше техният преподавател подполковник Милко Стефанов, главен асистент в катедра „Военни науки” в НВУ „Васил Левски”, който ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени