• Продължават усилията на военнослужещите от 61- ва Стрямска механизирана бригада да овладеят пожара край село Отец Паисиево

  • Карлово отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски

  • Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

   
   
НОВИНИ
На 18 декември 2019 г. в зала „Тържествена” в Министерството на отбраната се състоя официална церемония по награждаването на най-добрите спортисти на МО за 2019 година. Министърът на отбраната на Република България Красимир Каракачанов и Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчиха призовете на отличилите се спортисти и военни формирования.
След проведените седем държавни военни шампионата през годината по ски, дуелна и щафетна стрелба, стрелба с пистолет „Макаров”, ориентиране, военен трибой, волейбол и футбол отборът на Сухопътни войски завоюва почетното първо място в крайното комплексно класиране, което беше голям успех за военнослужещите.
На церемонията министър Каракачанов връчи на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил ... още
В присъствието на началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов вчера, 18 декември, командирът на ЕЦНП-Плевен полковник Николай Бешев сдаде длъжността на полковник Марин Господинов. В словото си полковник Бешев благодари на военнослужещите и цивилните служители за техния неуморен и всеотдаен труд, с който са допринесли за успешното изпълнение на всички задачи, поставени пред формированието.
          Бригаден генерал Караиванов на свой ред изрази благодарност към полковник Бешев за отличната му работа като командир и подчерта, че в негово лице Сухопътните войски губят един перфектен офицер, благодари му за достойно изпълнения служебен дълг и му връчи награда за показан висок професионализъм,  проявено ... още
Тържествен ритуал по полагане на военна клетва се проведе днес,                     13 декември, в 55-ти инженерен полк - Белене.
В присъствието на роднини, близки и приятели, в тържествена обстановка, 16 новоназначени военнослужещи целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на народа и Родината си.
Почетният строй беше приет от командира на полка полковник Росен Арабаджиев, който поздрави военнослужещите и им пожела търпение и решителност, усърдие и постоянство в ежедневната подготовка и изпълнението на отговорните задачи, които стоят пред тях.
 „Убеден съм, че  днес, изправени пред бойното знаме, добре осъзнавате отговорността, която ... още
Вчера,  12 декември, започнаха занятията за тази година с учениците от ОУ”Васил Левски” и СУ”Д.Дебелянов” - Белене по проекта „Училището има смисъл”.
         Прекрасната инициатива беше предприета миналата година от директора на ОУ”Васил Левски” Румяна Богданова и последвана от  ръководството на   СУ”Д.Дебелянов”. Участниците в първото занятие за тази година надхвърлят 60 деца.
Проектът, чиято цел е да подпомогне ранното професионално ориентиране на децата, е с продължителност 30 седмици и в него участват ученици от VI клас, разпределени в групи.
Първото занятие проведе капитан Георги Георгиев - за командир на щабна рота в 55-ти инженерен полк, който ... още
Пред Параклиса-мавзолей „Свети Георги Победоносец” днес се състоя тържествено честване на 142 години от Освобождението на Плевен от турско робство. Стотици плевенчани се събраха на площад „Възраждане”, за да отдадат почитта си към загиналите воини в боевете край Плевен, проправили пътя за Освобождението на България.
По традиция годишнината от паметната дата бе чествана с военен ритуал - поднасяне на венци. Сред дошлите да почетат паметта на хилядите загинали за свободата на Плевен и България бяха руският посланик Анатолий Макаров, представители на дипломатически мисии, делегации от три побратимени градове на Плевен – Ростов на Дон, Плоцк и Браила, народни представители, общински съветници, плевенчани и млади възрожденици от НУ „Христо ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени