От 4 до 7 юли в хотел „Олимп“ в курортен комплекс „Боровец” се проведоха финалите на Държавното военно лично-отборно първенство по тенис на маса, в които взеха участие 15 мъжки и 14 женски отбора.

Тимът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на майор Пламен Кирилов, се класира на престижното второ място в крайното комплексно класиране, благодарение на завоюваните сребърни медали при мъжете и жените. Сержант Атанас Ахтаров от военно формирование 52740 - Хасково взе бронзов медал в индивидуалната надпревара.

Отборът на военен спортен клуб „Стрямци – 61” от 61-ва механизирана бригада – Карлово с ръководител - майор Димитър Христов от батальона за защита на силите и състезатели - ефрейтор Благой Нанев от щабния батальон,  ефрейтор Борис Божев от 3-ти механизиран батальон и  редник Георги Заков от 1-ви механизиран батальон завоюваха в отборното класиране призовото трето място.

Първи в комплексното класиране е отборът на ВМСК – Варна, а с третото място се поздравиха Транс логистик - Бургас.

И в индивидуалната, и в отборната надпревара военнослужещите демонстрираха отлична подготовка, мотивация и желание за победа, като достойно представиха своите формирования в първенството.

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени