• Продължават усилията на военнослужещите от 61- ва Стрямска механизирана бригада да овладеят пожара край село Отец Паисиево

  • Карлово отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски

  • Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

   
   
НОВИНИ

        От 2 до 4 декември на Учебен център „Сливница”  се проведе батальонно тактическо учение „Вратица 2019” с военнослужещи от състава на Бригадното командване на тема „Механизираният батальон в отбрана като преден отряд в полосата за осигуряване на механизираната бригада”.
В учението взеха участие военнослужещи от Десети механизиран батальон - Враца от състава на Бригадното командване с командир подполковник Симеон Цеков и придадени формирования от състава на Трети механизиран батальон – Благоевград.
Батальонното тактическо учение постигна своите цели по повишаване на сглобеността на щаба и формированията на Десети механизиран батальон при водене на отбранителни бойни действия, ... още
Вчера, 4 декември, на територията на 4-ти артилерийски полк – Асеновград, се проведе църковен ритуал, посветен на Света Великомъченица Варвара - почитана светица, както в православието, така и в католицизма. В християнския свят тя е припозната като закрилница и покровителка на хората, които работят с барут и взривни материали – миньори, оръжейници, архитекти, артилеристи, пожарникари.
Асеновградските артилеристи по традиция всяка година на 4-ти декември почитат паметта на Света Варвара с църковен ритуал пред параклис „Свети Георги Победоносец”, който се намира в казармения район на полка. Архиерейският наместник на Асеновградската духовна околия Негово Високопреосвещенство ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев и свещеници отслужиха молебен за здраве и ... още
Днес, 4 декември, Единният център за начална подготовка - Плевен отбеляза своя празник – 72 години от създаването си. Празничният ден започна с тържествен развод на ритуалния плац, след което свещеници от Плевенската епархия извършиха молебен за здравето и благоденствието на личният състав.
            В словото си командирът на формированието полковник Николай Бешев припомни успехите, постигнати до момента, изрази своето уважение към неуморния труд, високата дисциплинираност и отговорност, с които военнослужещите изпълняват поставените задачи, както и своята увереност, че занапред те ще продължават все така успешно да се справят със своите отговорности.
            ... още
На 21.11.2019г. се проведе тържествено честване на 107 години от освобождението на Родопите и Празник на Община Златоград.
През деня бяха поднесени венци и цветя пред паметните плочи на почитаните от местната общност герои, допринесли за освобождението на Родопите.
Вечерта беше проведена тържествена проверка-заря от представителни блокове на 101- ви алпийски полк-Смолян, духовия оркестър на Военновъздушните сили и ученически блокове от Средно училище “Антим I“ и Основно училище „Васил Левски“- гр. Златоград.
Тържествената проверка беше проведена под командването началника на отделение в 101-ви алпийски полк майор Веселин Стоянов и беше приета от командира на полка полковник Димитър Кацаров.
На мероприятието присъстваха областния ... още
Вчера, 21 ноември в Деня на Християнското семейство, тържествено бе посрещнат и разформирован 38-ят контингент от Въоръжените сили на Република България, участвал в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”. Ритуалът се проведе от 11.00 часа на площад „Свобода“ в Хасково.
Официални гости бяха командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев.
Генерал-лейтенант Тодоров се обърна към военнослужещите от контингента ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени