• Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

  • Нови групи военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в бoрбата за овладяване на огнената стихия, завладяла област Ямбол

  • Трето бригадно командване – Благоевград чества 187 години от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
Днес, 13 януари 2020 г., във Военен клуб – Карлово се проведе „Анализ на подготовката на командирите, щабовете и формированията от 61 мбр през 2019 г.”. В него участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главни сержанти на формирования от състава на бригадата.
В своето експозе бригаден генерал Дешков представи задачите и мероприятията, изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2019 година и благодари на личния състав за постигнатите резултати. След това обърна ... още
Днес, 08 януари, военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада съвместно с Община Карлово отбелязаха 142-ата годишнина от Освобождението на града. В мероприятието участие взеха военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.
Тържественото честване на годишнината от Освобождението на града започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Карцов. Слово за героизма на руските воини и българската войска, дали живота си за освобождението на града, произнесе  директорът на историческия музей Мария Деянова.
Честването продължи с шествие до паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов, където подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени с поднасяне на венци и цветя.
На ... още
Годишнината от рождението на великия български революционер, поет и публицист бе тържествено отбелязана в различни гарнизони в страната.
В родния му град Калофер церемонията премина с участието на военнослужещи и духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Тържественият митинг-поклонение започна от двора на Националния музей “Христо Ботев”, а официалната церемония се проведе пред Мемориален комплекс „Христо Ботев”. Цветя бяха поднесени пред паметниците на родителите на гениалния поет – Иванка Ботева и даскал Ботьо Петков. На нея присъстваха Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, Марияна Николова – заместник-министър председател по икономическата и демографската политика, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община ... още
На 18 декември 2019 г. в зала „Тържествена” в Министерството на отбраната се състоя официална церемония по награждаването на най-добрите спортисти на МО за 2019 година. Министърът на отбраната на Република България Красимир Каракачанов и Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчиха призовете на отличилите се спортисти и военни формирования.
След проведените седем държавни военни шампионата през годината по ски, дуелна и щафетна стрелба, стрелба с пистолет „Макаров”, ориентиране, военен трибой, волейбол и футбол отборът на Сухопътни войски завоюва почетното първо място в крайното комплексно класиране, което беше голям успех за военнослужещите.
На церемонията министър Каракачанов връчи на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил ... още
В присъствието на началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов вчера, 18 декември, командирът на ЕЦНП-Плевен полковник Николай Бешев сдаде длъжността на полковник Марин Господинов. В словото си полковник Бешев благодари на военнослужещите и цивилните служители за техния неуморен и всеотдаен труд, с който са допринесли за успешното изпълнение на всички задачи, поставени пред формированието.
          Бригаден генерал Караиванов на свой ред изрази благодарност към полковник Бешев за отличната му работа като командир и подчерта, че в негово лице Сухопътните войски губят един перфектен офицер, благодари му за достойно изпълнения служебен дълг и му връчи награда за показан висок професионализъм,  проявено ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени