• Продължават усилията на военнослужещите от 61- ва Стрямска механизирана бригада да овладеят пожара край село Отец Паисиево

  • Карлово отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски

  • Седем дни военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огненото бедствие на територията на страната

   
   
НОВИНИ
Вчера, 5 ноември, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк - Белене с групов ръководител капитан Стоян Атанасов разузна и транспортира авиационна бомба, открита в землището на с. Брестник, обл Пловдив.
Днес, 6 ноември, при стриктно спазване на мерките за безопасност, формированието извърши транспортиране до ГУЦ “Червен”, където невзривеният боеприпас беше унищожен.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
„Като цяло годината е добра за нас. Успешно продължаваме да изпълняваме задачите по трите мисии на Българската армия. Бяхме там, където и когато имаше нужда от нас…..“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на стрелбите, които се състояха днес, 06.11.2019 г., на учебен център „Сливница”  и отговори на всички поставени журналистически въпроси.
 
Той коментира още, че броят на постъпилите войници в Сухопътните войски е по-голям от броя на напусналите, както и това, че мерките, които се предприемат от министър Каракачанов и информационната кампания на министерството на отбраната „Бъди войник“ дават своите резултати.  
С военно-приложен многобой в продължение на два дни и турнир ... още
За пети пореден път на 2 и 3 ноември в националния тенис център в зала „София“ в Борисовата градина, приятели и колеги на генерал-майор Нейко Ненов се събраха и в негова памет проведоха турнир по любимия му спорт  - тенис на корт. Осем отбора от Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Сили за специални операции, Фондация „Нейко Ненов” и отбор „Приятели на Нейко Ненов”, водиха оспорвани битки за призовите места. Домакин на турнира бяха Сухопътни войски, като с него беше поставено началото мероприятията за честване на празника на войските – 19 ноември.
  Турнирът беше открит от сина на генерал Ненов - Станимир Ненов, от заместник-началника на ... още
Днес, 1 ноември военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград взеха участие в ритуал - панахида Архангелова(мъжка) задушница пред Паметник - костница на 580- те войници и офицери, загинали при защитата на Горна Джумая (днес Благоевград) през 1913.
На 2 ноември ритуали по повод Архангелова задушница ще се проведат от 11.00 часа в Пловдив в Централен гробищен парк и в Плевен  пред паметника на 4-ти пехотен полк. От 11.30 часа ще започне ритуалът в Карлово пред паметника  на загиналите във войните 1912 - 1913 г. в района на 61 механизирана бригада, а в Асеновград панихидата е с начален час 12.00 часа и ще се състои пред паметника на загиналите в Балканската и Междусъюзническата войни в района на 4-ти артилерийски полк.
Днес, 30 октомври 2019 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на 31 механизиран батальон – Хасково,  извърши успешно задача по разузнаване и унищожаване на един брой противопехотна скачаща мина ПСМ-1, открита в района на 72-ра гранична пирамида, село Бук, община Крумовград.
Групата по обезвреждането е в състав от трима военнослужещи с ръководител капитан Слави Красев.
Военнослужещите действат на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник - командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени