Военнослужещите от  10-ти механизиран батальон-Враца, тежка техника и военнослужещи от 55-ти инженерен полк-Белене и 91-ви инженерен батальон-Пловдив,  до момента успяха да почистят редица канали, които вече функционират и поеха водата от наводнените улици, укрепиха дигите на реката, с хиляди пренесени на ръка чували с пясък.  Проблемните, затлачени части на речното корито са почистват и с тежка техника и на ръка, където терена не позволява друг начин. Пътната инфраструктура  е почистена от камъни, наноси, кал и тиня, а военнослужещите с тежката техника от инженерните формирования на Сухопътни войски, успяха да направят всички пътища в града проходими за пешеходци и автомобили.
И в днешния ден ще продължат дейностите по разчистване на  пътната и критичната инфраструктура, както и по почистване на речното корито и укрепване на дигите на река Раковска.
За шести пореден ден, въпреки неспиращите дъждове, съвместните усилия на военнослужещи от Сухопътни войски, дават резултат и местното население постепенно се възвръща към нормалния начин на живот.
Общ ръководител на терен, координираш съвместните усилия на военнослужещите от Сухопътни войски е командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов.


 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени