• Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, се включиха в гасенето на пожара край селата Воден и Крайново

  • Курс по специална алпийска подготовка на военнослужещи от Сухопътните войски

  • Ротация и на военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада в борбата с огнената стихия, разразила се между селата Воден и Крайново

   
   
НОВИНИ
Във връзка с обявяването на 28 октомври за неучебен ден, учениците от V, VI и VII клас на ОУ „Васил Левски” посетиха 55-ти инженерен полк. С прожектирането на филм за инженерни войски и показ на техника бе привлечено вниманието на децата и техните ръководители. Те имаха възможността да разгледат и да се запознаят с екипировката на сапьора и средствата за обезвреждане на невзривени бойни припаси, средствата за химическа защита и инженерната техника. Най-силно впечатление на гостите направиха роботите за неутрализиране на взривни устройства.
Днес, 28 октомври от 06:00 ч. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на Бригадно командване - Благоевград в състав 21 броя военнослужещи и 2 броя техника, се включиха в борбата с огнената стихия в природен парк „Рила“, в землището над село Долно Осеново, в района между хижа „Чакалница“ и връх Капатник.
Пожарът обхваща около 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна местност с надморска височина над 1900 м. и голяма денивелация. В района на пожара в следствие на атмосферните условия се е спуснал гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно с органите на пожарна безопасност, гражданска защита и горското стопанство.
Военнослужещите ... още
На 25 октомври 2019 г., на площад „Бдинци” в град Видин, военнослужещи от Бригадно командване взеха участие в тържествена проверка-заря по случай духовния празник на град Видин. Приемащ тържествената проверка- заря беше командира на Десети механизиран батальон от състава на Бригадното командване- подполковник Симеон Цеков. След рапорта на командирите на роти, бяха положени венци и цветя в знак на признателност пред паметника на площада. На 26.10.2019 г. военнослужещи от състава на Центъра за подготовка на специалисти участваха в тържествен ритуал по случай празника на Сливен.  На площад „Хаджи Димитър” тържествено бяха издигнати знамената  на Република България, на град Сливен и на Европейския съюз.
 
Днес, 25.10.2019 г. на строевия плац на 78-ми батальон за осигуряване – София с официална церемония беше закрито международното ротно тактическо учение “LIONS LAND - L19”. Командирът на Бригадното командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев връчи сертификати за участие на военнослужещите и плакети на отличилите се по време на учението. В своето обръщение към участниците полковник Кръстев благодари на ръководителите на учението за добрата организация,  неговото безпроблемно протичане и пълното постигане на планираните цели и на военнослужещите за усилията, отговорността и професионализма, които са проявили при изпълнението на поставените им задачи.
Международното ротно тактическо учение “LIONS LAND- L19” се проведе на Учебен център ... още
Ритуал по полагане на военна клетва от 16 български граждани без военна подготовка – курсисти по чл. 59 от Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България се проведе днес,  25 октомври, на строевия плац в Единния център за начална подготовка - Плевен.
Слово произнесе началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев, в което подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
На курсистите бяха връчени удостоверения за завършване на курс „Начална военна подготовка” и възпоменателни значки от името на министъра на отбраната. Ритуалът завърши с преминаване на блоковете в тържествен марш под звуците на Представителния духов оркестъра на Сухопътните войски.
Гости на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени