• Продължават усилията за ликвидиране на пожара в района на село Отец Паисиево на инженерните специалисти от Сухопътните войски

  • Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

   
   
НОВИНИ
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от в.ф. 52590 – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, с ръководител сержант Енчо Георгиев, извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване в безопасен район извън населеното място на невзривен боеприпас в късния следобед на 02 август.
Боеприпасът е открит същия ден при извършване на селскостопанска дейност в землището на село Лозенец, област Ямбол, а при направения оглед е установено, че това е изстрел „ПГ – 9” с взривател.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
От 06.00 ч. сутринта днес, 3 август, 58 военнослужещи с 8 броя специализирана техника  от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61-ва Стрямска механизирана бригада, под ръководството на  майор Стефан Проданов – заместник-командир по логистичното осигуряване на зенитно-ракетен дивизион на бригадата, оказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня в Централен Балкан.
Тъй като стихията обхваща предимно пресечен планински терен, помощта на военнослужещите, които действат съвместно с пожарната, горските служители и доброволците, е от изключително значение.
Модулът за гасене на пожари действа в пълен синхрон и координираност с останалите институции, които хвърлят усилия в овладяването на пожара и ограничаване на ... още
На 02 август формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Трети механизиран батальон - Благоевград от състава на Бригадното командване, с ръководител капитан Димитър Димитров, в продължение на 4 часа разузна и унищожи 1 (един) брой 100 мм танков осколочно-фугасен снаряд, открит в землището на Национален парк „Пирин“ в местността „Никулчина нива“.
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
             144-ата годишнина от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война отново събра старозагорци на 31 юли пред Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“, за да отдадат почит на знайните и незнайни воини, дали живота си за защитата на града.
Честването започна в 20.30 часа с тържествена проверка с участието на военнослужещи от 2-ра механизирана бригада и приемане на строя на представителните роти от Старозагорския военен гарнизон от заместник – командира на  бригадата полковник Емил Симеонов.
На мероприятието присъстваха заместник – кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Иванка Сотирова, заместник - областният управител на област Стара ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени