• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Представителният отбор на ВСК „Стрямци-61” се класира на второ място в  Държавното военно първенство по щафетен маратон, който се проведе на 6 септември в град София.
Тимът на Стремци под ръководството на майор Христо Касалийски, който също взе участие в надпреварата, беше в състав: ефрейтор Андрей Кехаяминчев, редниците Стаменка Аргирова и Станислав Иванов от 2-ри механизиран батальон, редник Славян Генчев от батальон ISTAR на 61-ва механизирана бригада и лейтенант Боряна Ангелова от военно формирование 22620.
Стремци демонстрираха отлична физическа подготовка и издръжливост по време на маратона и заслужено заеха второто място.
Специализиран екип, под ръководството на капитан Йордан Йорданов, от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от в.ф. 44200 – Стара Загора, от състава на Втора механизирана бригада, унищожи на УЦ „Люляк“, силно корозирал с взривател 65 мм снаряд от Руско-турската война, открит на връх Шипка.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
На 28 август военнослужещи от Десети механизиран батальон от състава на Бригадно командване и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски взеха участие в ритуал по откриване на паметна плоча на загиналите във войните жители на село Дива Слатина, обл.Монтана.
Инициативата за изграждането на паметната плоча е на жителите на село Дива Слатина. Проектът е реализиран с помощта на община Георги Дамяново, с финансиране, осигурено от Министерство на отбраната.

 
На 23 август 2021 г. формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, извърши разузнаване и унищожаване на 100 мм силно корозирала авиобомба без маркировка, открита в коритото на река Арда, под моста за село Русалско, община Ардино.
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия е в състав от четирима военнослужещи с ръководител капитан Димитър Чернев.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени