• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Центърът за подготовка на специалисти - Сливен отбеляза 71 години от зачисляването на бойно знаме на формированието с указ № 532 от 06.10.1950 г.
Честването започна със строяване на личния състав и  посрещане на бойното знаме. Командирът на формированието полковник Любомир Вачев прие строя, поздрави присъстващите и произнесе празнично слово, в което подчерта: „В днешния ден, прекланяйки глава пред саможертвата и безпримерната храброст и героизъм на дедите ни, с гордост можем да отбележим, че в своята история Центърът за подготовка на специалисти винаги е бил достоен наследник и продължител на най-добрите традиции и умения на българското воинство“.
От 17 септември до 2 октомври на полигон Яворив в  Украйна се проведе учението „Rapid Trident 21”, в което взеха участие военнослужещи от България, Румъния, Полша, Молдова, САЩ, Украйна, Канада, Грузия, Турция, както и представители от полско-литовско-украинската бригада.
 От българска страна участваха военнослужещи от 10-ти механизиран батальон от състава на Бригадното командване – Благоевград и от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита – Мусачево, които бяха част от украински батальон в състава на многонационална бригада.
„Rapid Trident 21” се проведе на два етапа - батальонно и бригадно тактически учения с реални бойни стрелби.
Целите на учението бяха насочени към повишаване способността за работа в ... още
Днес, 1 октомври, със заповед на министъра на отбраната с предметна награда пистолет „ТТ”–сувенир беше награден командирът на полка полковник Иван Тишков, а със сувенирен нож „АК – 74” на поставка - майор Радослав Крумов.
Наградите връчи инженер Диян Валянов – държавен експерт в отдел „Социални дейности” в Министерството на отбраната.
Офицерите бяха отличени за проявени грижи по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на военнослужещите и цивилните служители от формированието.
На 30 септември  2021 г. на УЦ „Тюлбето” и на УЦ „Анево” бяха организирани демонстрационни стрелби във връзка с празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада. В мероприятието взеха участие представители на държавните и местните институции от общините Карлово и Казанлък, военно-патриотични сдружения и съюзи, директори на фирми, финансови и банкови институции и регионални медии.
Демонстрационните стрелби предизвикаха интерес у поканените и предоставиха отличнa възможност да бъдат наблюдавани на живо огневата мощ и функционалност на образците въоръжение на бригадата. Всички присъстващи имаха възможност под надзора и ръководството на специалисти да стрелят с желания от тях вид стрелково оръжие.
Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени