• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
На 21 и 22.07.2021 г., във войсковия район на военно формирование 24620 – Свобода се проведе конкурс за войнишки длъжности за приемане на цивилни граждани на военна служба, на който се състезаваха по 4 кандидати за 1 място.
Заместник-командирът на формированието майор Димитър Семерджиев пожела успех на всички кандидати, които при стриктно спазване на епидемиологичните мерки положиха изпит по физическа подготовка и тест за обща култура. Получилите положителни оценки ще се явят на събеседване за назначение на предложените длъжности.


 
Двадесет военнослужещи със специализирана техника от 31 батальон - Хасково от състава на Втора механизирана бригада помагат за потушаването на големия пожар в Свиленградско. 
Екипът е напуснал района на военното формирование днес, 22 юли, в 6.00 часа тази сутрин и в 8.00 ч. се е включил борбата с огъня. Военнослужещите действат под ръководството на майор Георги Георгиев и по заповед на командира на Сухопътнитевойски генерал-майор Михаил Попов.
В потушаването на огъня ще бъдат използвани и четири броя специализирана техника на Сухопътните войски - 2 автомобила ЗИЛ-131, една авторазливна станция и 1 брой УАЗ 469.
На 17 юли на паметника на Хаджи Димитър в подножието на връх Бузлуджа, военнослужещи от самоходния артилерийски дивизион на 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха в ритуал по повод 153-та годишнина от подвига на войводата и неговата чета.
На церемонията присъстваха Драгомир Петков – заместник-кмет на община Казанлък,  бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители на патриотични организации и родолюбиви българи.
Годишнината беше почетена с отслужване на заупокойна молитва за загиналите четници от свещеници на казанлъшката  духовна околия. В памет на героите вълнуващо слово произнесе Чавдар Ангелов – директор на Национален музей „Шипка-Бузлуджа”.
След поднасяне на венци и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени