• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Днес, 14 юли, на тържествен ритуал заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк подполковник Красимир Ташев официално е назначен за командир  на полка.
Със заповед на министъра на отбраната подполковник Красимир Ташев е повишен в звание полковник и е назначен на длъжността командир на 4-ти артилерийски полк.
Пагоните на новия командир връчи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов пред личния състав на формированието.
В словото си  генерал-майор Попов отправи пожелания към полковник Ташев за здраве и много успехи, които да го съпътстват в дейността му.
  Полковник Ташев прие бойното знаме и обеща да го опази чисто и неопетнено.
Един отбор, една цел и силна мотивация за добро представяне бяха основните стремления на представителния отбор от ВСК „Стрямци–61” към 61-ва механизирана бригада - Карлово, който взе участие в спортното събитие „Legion Run Bulgaria 2021” проведено на 10 юли в с. Конска, община Брезник.  Legion Run е много повече от бягане с препятствия, то е едно незабравимо приключение, което подлага на изпитание духа и тялото, като акцентът е върху екипността в действията на участниците.
Отборът на Стремци беше в състав от дванадесет военнослужещи с общ ръководител старши лейтенант Станимир Томов, които заедно преодоляха общо  и тридесет и две препятствия по 5-километровото трасе до финала. Всяко едно от тях изискваше максимална физическа натовареност и ... още
Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада участваха в тържественото отбелязване на 171 години от рождението на Иван Вазов на 9 юли в родния му град Сопот, което се проведе под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.
Да почетат делото на патриарха на българската литература на ритуала присъстваха заместник-министрите на културата и на правосъдието Пламен Славов и Иван Демерджиев, кметът на община Сопот Деян Дойнов, председателят на общинския съвет на Сопот Нели Пенева, командирът на 61-ва бригада бригаден генерал Деян Дешков, доц. д-р Григорий Вазов – почетен гражданин на град Сопот и родственик на Иван Вазов, общински съветници, военнослужещи от бригадата, граждани и гости на град Сопот.
Слова за великия българин произнесоха ... още
На 1 юли  на учебен полигон „Анево” стартира състезание по тактическа стрелба в динамични условия между отбори на 61-ва механизирана бригада – Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян и на Бригадно командване – Благоевград. Състезанието беше открито от командира на 61-ва мбр бригаден генерал Деян Дешков.
Надпреварата се провежда в условията и по правилата на дисциплината T-Class, представляваща поредица от сложни и реалистични упражнения, изпълнявани с автомат и пистолет.
Днес, 2 юли, ще бъдат определени победителите в комплексното класиране.
На 1 и 2 юли в 101-ви алпийски полк – Смолян се проведе изнесена работна среща на главните сержанти от Българската армия под ръководството на главния сержант на Българската армия старшина Калин Крумов.
На работната среща присъстваха главните сержанти на видовете въоръжени сили на Българската армия, главни сержанти от формирования на Българската армия,  директора на Професионален сержантски колеж – Велико Търново и главните сержанти от 101-ви алпийски полк.
Среща бе открита с брифинг на командира на полка полковник Димитър Кацаров и продължи по утвърден от Началника на отбраната план.
Дискутираха се предложения и идеи свързани с актуализиране на системата за професионално развитие на сержантите и войниците. Обсъдени бяха въпроси за ролята на главните ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени