Днес, 14.01.2014 г., в аула „Раковски” на Военна академия „Г.С.Раковски” командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов бе поканен от Ръководството на учебното заведение да изнесе лекция на тема „Състояние и перспективи за развитие на Сухопътните войски”.
Генерал-майор Ненов запозна всички присъстващи преподаватели, слушатели и специализанти дислокацията на формированията от Сухопътните войски, както и с изпълнението на задачите по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.
Интерес в аудиторията предизвикаха и международните ангажименти, изпълнявани от Сухопътните войски, както и мероприятията по двустранното сътрудничество на СВ на България и САЩ.
Особено внимание в своето изложение командирът на Сухопътните войски отдели на бойната подготовка на войските – преминалите и ... още
Днес, 13-ти януари 2014 г. от 10.00 ч. на Учебен център „Марино поле” 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово проведе „Анализа на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и подразделенията от 61 мбр през 2013 г.”. На анализа присъства генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски.
В своето експозе пред щаба на бригадата, пред командирите на батальони и дивизиони и пред главните сержанти на формированията полковник Маргарит Михайлов – началник на щаба на бригадата засегна всички въпроси и задачи, които са стояли за решаване през изтеклата година и с чувство на удовлетворение отбеляза, че всички те са изпълнени по достоен начин. Той се спря подробно на всички направления, по които е работено през изминалата учебна година, като посочи положителните и отрицателните страни в подготовката.
В хода на анализа отношение взеха заместник-командирът по логистичното осигуряване, подполковник Стойчо Владев ... още
На 10 януари 2014 г. в Сухопътните войски окончателно приключи коледната благотворителна кампания за набиране на средства за фондация „Деца на Българската армия”. В различни благотворителни прояви – базари, концерти и тържества беше събрана и предоставена на фондацията сумата от 10 181, 50 лева.
В кампанията участваха всички военни формирования от Сухопътните войски, които предоставиха суми, както следва:
Командване на сухопътните войски – 770 лв.;
В.ф. 34750 – Карлово – 4411,50 лв.;
В.ф. 24150 – Стара Загора – 827,50 лв.;
В.ф. 32990 – Пловдив – 705 лв.;
В.ф. 46690 – Пловдив – 545,50 лв.;
В.ф. 22220 – Сливен – 455 лв.;
В.ф. 28880 – Белене – 365 лв.;
В.ф. 26400 – Благоевград – 319,50 лв.;
В.ф. 24620 – Свобода– 311 лв.;
В.ф. 24490 ... още
Днес, 10.01.2014 г. на тържествено събрание – концерт в гарнизонния военен клуб в град Чирпан, военнослужещите и цивилните служители от вoенно формирование 24620 – Свобода отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и празник на формированието.
В приветствено слово командирът на военно формирование 24620 – Свобода подполковник Пламен Ганев благодари на личния състав за самоотвержения труд, силния дух и непоколебима воля, с които се изпълняват задачите. Пожела на военнослужещите крепко здраве, бодрост и сили за съхраняване и развитие на традициите и ценностите на Българската армия. Тържествената част приключи с награждаване на отличили се военнослужещи от състава на батальона.
Гости на тържеството бяха генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски, г-жа Кичка Петкова – кмет на община Чирпан, директори на училища, банки, структури за сигурност в община Чирпан, както и представители на военнопатриотични ... още
Днес, 10 януари 2013 ч. от 11:00 ч. 20 новоприети военнослужещи положиха военна клетва във военно формирование 52740 – Хасково. Ритуалът се проведе на строевия плац на формированието. Командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров прие строя от командващия клетвата капитан Захари Генев. Духовият оркестър на 2-ра Механизирана бригада участва в ритуала.
Новите войници дадоха тържествено обещание за вярност към народа и Родината пред бойното знаме на 2-ра Механизирана бригада и пред своя командир майор Николай Александров. Техните близки и роднини с вълнение наблюдаваха как всеки един изрече заветните думи „Заклех се!”.
Официални гости на мероприятието бяха временно изпълняващият длъжността Областен управител на Хасково г-н Кадир Исов, който поздрави военнослужещите, командирът на ПУП „Корен” подполковник Анатолий Първанов, началникът на Областен военен отдел Хасково подполковник Славчо Колев.
Слово ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени