На 14 януари във военен клуб Карлово в присъствието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се проведе Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията от състава на 61-ва механизирана бригада през учебната 2012 г.
От анализа и направените изводи стана ясно, че планираните мероприятия за учебната 2012 година са изпълнени. Доказателство за това е поддържането на способности за участие в коалиционни операции, инициативи и действия по поддържане на международния мир и сигурност извън територията на страната и готовност за участие в Силите за отговор на НАТО.
Повишено е нивото на езиковата подготовка във военното формирование. Броят на успешно преминалите изпити по английски език и придобили STANAG 6001 през 2012 г. военнослужещи е 110, което е с 28% повече в сравнение с 2011 г. Основен принос за това имат проведените интензивни курсове по английски език. Обучението бе осъществено от щатни инструктори под ... още
На 11 януари 2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от военно формирование 22220 – Сливен с ръководител капитан Момчил Димитров унищожи три броя противотанкови гранати ПГ-9.
Невзривените боеприпаси са били открити в местността „Мараш” на 3 – 5 км от пътен възел „Петолъчката”, община Стралджа.
Днес 11.01.2013 г. на тържествено събрание-концерт в гарнизонния военен клуб в град Чирпан, военнослужещите от в.ф. 24620 - Свобода отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и годишнина от  създаване на формированието. 
В приветствено слово командирът подполковник Пламен Ганев благодари на личния състав за самоотвержения труд, силния дух и непоколебима воля, с които решават задачите. Пожела на подчинените си крепко здраве, бодрост и сили за съхраняване и развитие на традициите и ценностите на Българската армия. Церемонията приключи с награждаване на отличили се военнослужещи от състава на батальона.
Гости на тържеството бяха началникът на отдел „Разузнавателен”  в Командването на Сухопътните войски и доскорошен командир на формированието полковник Стоян Стоянов,  подполковник Илиян Колев – главен експерт в отдел „Разузнавателен”, представители на местната власт в гр. Чирпан – ... още
На 08.01.2013 г. Министерството на отбраната дари на Сухопътните войски 2 броя видеотехника с високи възможности. Техниката бе връчена от заместник-министъра на отбраната на Република България господин Валентин Радев.
Целта на дарението е да бъде подпомогната дейността на структурите по връзките с обществеността в две от военните формирования от състава на войските.
През следващата седмица командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов ще връчи дарената техника.
Днес, 9 януари, с тържествени церемонии и дни на отворени врати беше открита учебната 2013 година във формированията от състава на Сухопътните войски.
Началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев поздрави гостите и личния състав на 61 мбр – Карлово и увери представителите на държавната и местна власт, че Сухопътните войски отделят особено внимание на третата мисия на Българската армия, по която формированията от войските изпълняват задачи “Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при стихийни бедствия и промишлени аварии. Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков отбеляза успехите на формированията от състава на бригадата и набеляза задачите през настоящата 2013 година. Приветствия към военнослужещите отправиха областният управител на област Пловдив Здравко Димитров и кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.
Сред гостите бяха и общински съветници, кметове на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени