Днес, 08.05.2013 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се срещна с младши сержант Борислав Домеников, награден със специалната награда на коменданта на академия „Кислинг” за изключителните постижения по време на обучението му в академията.
Академията е към американските ВВС и подготвя кадри за нуждите на военновъздушните сили. Тази година за първи път като курсанти са били допуснати и представители на сухопътните и военноморските сили на Р България.  Сержантът от 2 механизирана бригада в Стара Загора е първият чужденец, удостоен с тази награда. Отличието се дава за изключителни лидерски качества. Връчва се след приключване на обучението на съответния академичен випуск като носителят се избира измежду всичките 169 курсанти след тайни номинации.
Генерал-майор Ненов поздрави младши сержант Домеников за успешното представяне, впечатляващите постижения и изказа благодарност за приноса му за издигането на авторитета на Сухопътните ... още
В Стара Загора в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия военнослужещите от 2-ра механизирана бригада се преклониха пред величието и героизма на българския войник с тържествен ритуал по поднасяне на венци пред паметника „На загиналите в боевете за град Пирот” в района на формированието.
На ритуала присъстваха областният управител на област Стара Загора  Недялко Недялков, директорът на ОД на МВР – Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев, началникът на военно окръжие – Стара Загора полковник Зарко Шишманов.
На празника на град Русе – 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война на площад „Батенберг”.
На церемонията присъстваха началникът на гарнизон Русе подполковник Петко Димов, началникът на Военно окръжие – Русе подполковник Цанко Недев, началникът ... още
На 30.04.2013 г. в гр. Клисура представителни роти от 61 мбр участваха в тържествена проверка (заря) посветена на 137 години от Априлската епопея.
Гости на мероприятието бяха д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, председателят на Общинския съвет на община Карлово Стойо Карагенски, командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, представители на местната и държавна власт, жители на гр. Клисура и гости на града. Честването продължи на следващия ден в местността „Зли дол” с възстановка на събитията отпреди 137 години.
На 01.05.2013 г. представителни блокове от военно формирование 24490 – град Асеновград, участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Панагюрище. На площад „Двадесети април” военнослужещите посрещнаха главното знаме на Априлското въстание и знамената на останалите революционни окръзи. Строя прие ... още
В навечерието на празниците военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене почистиха и освежиха войнишките паметници на територията на община Свищов. Представители на местната власт от населените места благодариха за предприетата инициатива и предложиха помощта и съдействието си.
На 29.04.2013 г. във военно формирование 34750 се проведоха спортни състезания с ученици от клуб „Приятели на армията”, посветени на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Командирът на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков награди с купи и грамоти отборите на СОУ „Христо Проданов” – Карлово, ПГ „Генерал Владимир Заимов” – Сопот и ПГ по ЖП „Христо Смирненски” – Карлово, които се класираха на първите три места. На отборите от СОУ „Иван Вазов” – Сопот и СОУ „Васил Левски” – Карлово бяха връчени грамоти.
Гости на мероприятието бяха децата от Дом за деца лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Васил Петлешков” – гр. Брацигово, ДДЛРГ „Даскал Ботьо” – гр. Калофер, ДДЛРГ „Таню Войвода” – гр. Асеновград, представители от местната власт на община Карлово и Сопот. Ръководителите на децата от домовете ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени