На 20.02.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) № 11 от състава на военно формирование 52590 - Ямбол с групов ръководител капитан Димитър Дренски унищожи 2 (два) броя гранати ПГ - 9, открити в частна нива в землището на с. Лозенец, община Стралджа.
На 20.02.2014г на плаца на Център за подготовка на специалисти(ЦПС)-Сливен заместник - командирът на формированието подполковник Алексей Бойчев тържествено връчи документите на четирима военнослужещи, които успешно завършиха „Специална военна подготовка” за придобиване на военно-отчетна специалност.
Младши сержант Орлин Хаджиев, редник 3-ти клас Янко Янков, ефрейтор Ангел Вълев и  редник 3-ти клас Атанас Секулов, които са от формирования на Сухопътни войски, са благодарни за професионалния и колегиален подход при обучението на капитан Калин Иванов, командир на техния учебен взвод, и на цялото ръководство на ЦПС. Категорични са, че са получили ценни нови знания и опит, които  ще бъдат добра база за служебното им развитие.
Сестрата на редник Петър Стоилов от военно формирование 44200 - Стара Загора, Мадлена Стоилова е студентка в УНСС, последна година, специалност маркетинг. На 25 ноември 2013 година 22-годишната  Мадлена получава внезапен мозъчен кръвоизлив. Претърпява животоспасяваща операция на мозъка в следствие на спукана аневризма. От тогава насам тя е в състояние на будна кома. Шансовете й да оцелее бяха минимални, но благодарение на силната й воля и желание за живот Меги все още се бори да се събуди.
Мадлена спешно се нуждае от средства, за да продължи лечението си в хосписа на болница „Токуда" в гр. София. Средно на месец са необходими 6000 лева, за да получи необходимите грижи и медикаменти. Подобно заведение за следболнично лечение е единственият вариант за такива пациенти. От Здравната каса отпускат пари за лечение на заболявания, а "будната кома" не влиза в тази категория.
Семейството й е открило официална банкова дарителска сметка за набиране на ... още
С връчване на благодарствена грамота от командира на 2 Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров приключи шест месечното посещение в бригадата на господин Дейвид Нисли – преподавател по английски език в Езиковия център на Института по отбрана на САЩ.
От 30 август 2013 г. до 17 февруари 2014 г. господин Нисли преподава в курсове по английски език във формированията на бригадата в гарнизоните Стара Загора и Хасково, като оказва и методическа помощ на останалите преподаватели по английски език в бригадата, като резултатите от дейността му са очевидни – на проведените тестове ALCPT 100% от обучаемите в гарнизон Хасково и над 90% от обучаемите в гарнизон Стара Загора покриха изискваното изходно ниво на курса.
На 19.02.2014 г. бяха проведени проверки, изпити  и работни срещи в  Център за подготовка на специалисти ( ЦПС)-Сливен с командир полковник Христо Стаматов.
ПРОВЕРКА НА ПРОТИЧАЩОТО ОБУЧЕНИЕ ПО „НАЧАЛНА ВОЕННА ПОДГОТОВКА”
Полковник Цветко Червенков, началник на сектор „Подготовка на механизирани и танкови формирования” в отдел „Бойна подготовка” на Командването на Сухопътните войски (КСВ), заедно с подполковник Димитър Димитров от същия сектор, със заместник командира на ЦПС подполковник Алексей Бочев и офицери от ЦПС провериха протичащото обучение по „Начална военна подготовка” на  104-ма новоприети военнослужещи, които ще служат във военни формирования в Стара Загора и Ямбол. При наблюдаваното занятие по тактическа подготовка полковник Цветко Червенков изтъкна необходимостта от ясно и точно разясняване на поставяните задачи, важността от правилното трениране и усвояване на отделните елементи, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени