УВАЖАЕМИ Г-Н БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ БОЦЕВ,
 
Ръководството на Сухопътните войски Ви поздравява най-сърдечно по случай Вашия
 
54-ТИ РОЖДЕН ДЕН!
 
На този Ваш празник, искам да Ви пожелая много здраве, спокойствие на духа и работа на ума. Дано успеха и късмета да са винаги с Вас. Искрено вярвам, че отдаваната от Вас всеотдайност, трудолюбието и професионализма ще Ви помагат във всяко начинание.
Животът често е труден и изпълнен с тежки моменти, но в него можем да намерим и много красота, топлота и разбиране. Дано във Вашият живот да тържествува обичта и красотата.
Благодаря Ви за Вашата отзивчивост и коректност.
Искрено пожелавам още много години, през които да не Ви напускат доброто здраве и жизнените сили, с които уверено да вървите напред по избрания служебен и житейски път!
 
       
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
На 28 ноември 2013 г. (четвъртък) командването на Сухопътните войски организира посещение на журналисти в района на операция „Съвместни усилия – 2013 г.“. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов ще представи изпълнението на задачите по подобряване и възстановяване на пътищата в район от пограничната зона с Република Турция. В пресконференцията ще участват министърът на отбраната Ангел Найденов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев. Тя ще се проведе от 13.00 ч. в района на пирамида 246, намираща се на три километра южно от с. Голям Дервент.
Постоянно акредитираните журналисти, които желаят да присъстват на медийния ден, трябва да потвърдят това на телефон: 02/ 92 23 013.
Журналистите, които не са акредитирани да отразяват дейността на Министерството на отбраната и Българската армия, трябва до 10.00 часа на 25 ноември 2013 г. (понеделник) да подадат следните данни за акредитация: име, презиме, фамилия, ... още
Днес, 21 ноември 2013 г., в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се извърши тържествен ритуал по откриване и освещаване на параклис „Св. Мина”. Идеята за построяването на светата обител е в памет на всички загинали военнослужещи  от състава на бригадата при изпълнение на служебния си дълг.
Светата литургия по случай откриването на новоизградения православен храм отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивски Митрополит Николай, а лентата за откриването бе прерязана от командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков. Параклис „Св. Мина” е създаден под ръководството на архитект Атанас Каджебов – проектант, инж. Камен Славов – конструктор и инж. Димо Ненов – строителен надзор и е изграден изцяло с труда на военнослужещи и цивилни служители от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Храмът е изграден съобразно всички православни канони и изцяло от дарения. Списъка с редицата благодетели, помогнали ... още
На 20.11.2013 г., в зала „Яворов” – Благоевград се проведе тържественото събрание- концерт, посветено на празника на военно формирование 26400 – Благоевград.
От името на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов военнослужещите от в.ф. 26400 – Благоевград бяха поздравени от Началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев. Областния управител г-н Муса Палев, заместник-кметовете на община Благоевград, църковното настоятелство, представители на всички държавни институции, с които свързваме ежедневната си дейност, много граждани и гости на град Благоевград също поздравиха формированието.
Началникът на щаба на Сухопътни войски, бригаден генерал Андрей Боцев, в своето слово даде висока оценка за всеотдайния труд и отговорността, която командването и личния състав на формированието проявяват при изпълнението на служебните задължения.
Командирът на в.ф. 26400, подполковник Иван Иванов, произнесе ... още
 На 18.11. военните формирования 48430 – Стара Загора, 28330 – Смолян, 26400 – Благоевград, 52740 – Хасково и 28880 – Белене проведоха дни на отворените врати по случай празника на Сухопътните войски – 19 ноември. Освен възможността да видят различно въоръжение и бойна техника, гостите присъстваха на различни демонстрации.
Военнослужещи от в.ф. 22220 – Сливен взеха участие в турнири по стрелба на СВ, демонстрирайки точността на своя мерник, като завоюваха призови места за Център за подготовка на специалисти – Сливен.
По повод празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от в.ф. 34750 – Карлово и 28880 – Белене. Военнослужещи от в.ф. 24150 – Стара Загора поднесоха венци и цветя на паметника „На загиналите в боевете за град Пирот”. Бяха организирани и тържествени концерти във в.ф. 24150 – Стара Загора и в.ф. 22220 – Сливен с участието на местни фолклорни и танцови ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени